Ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών τάσσεται το 69,6% των Ελλήνων, χαρακτηρίζοντας την αρνητική, ενώ το 68,3% εκτιμά ότι το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου ήταν προσχεδιασμένο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Την ίδια στιγμή το 65,5% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Marc για το protothema.gr θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές και όχι να πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 65,3% των ερωτηθέντων απαντούν ότι ο Πάνος Καμμένος έχασε από τους τελευταίους χειρισμούς και τις πολιτικές εξελίξεις, έναντι ποσοστού 21,4% που θεωρούν ότι ευνοήθηκε.

Εις ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, το 69,6% αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ το 26,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική ή μάλλον θετική για τα ελληνικά συμφέροντα.

Στο ερώτημα «μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, θέλετε η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ή να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές» ποσοστό 65,5% επί των συμμετεχόντων απαντούν «να πάμε σε εκλογές», ενώ ποσοστό 29,7%  απαντούν ότι προτιμούν η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και ένα ποσοστό 4,8% δεν απαντά.

«Πιστεύετε πως η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ήταν προσυμφωνημένη κίνηση μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου ή όχι» είναι το επόμενο ερώτημα στο γκάλοπ της Marc για το protothema.gr με το 68,3% των πολιτών να απαντούν ότι επρόκειτο για προσυμφωνημένη κίνηση. «Όχι» απαντά στο ίδιο ερώτημα το 20,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα ενώ το 11% επιλέγουν να πουν «δεν απαντώ».

Η έρευνα της Marc ήταν τηλεφωνική διενεργήθηκε πανελλαδικά σε 824 νοικοκυριά, άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου με πολυδιάστατη τυχαία δειγματοληψία βάσει φύλου, ηλικίας και γεωγραφικής κατανομής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από