Υπάρχουν κάποια τρικ που βοηθούν για να δώσεις έμφαση στα μάτια σου, όποιο κι αν είναι το σχήμα τους, και να φαίνεται λαμπερό και φωτεινό το βλέμμα σου. Έχουμε και λέμε:

Αν έχεις μικρά μάτια, κάνε τα να δείχνουν μεγαλύτερα χρησιμοποιώντας ανοιχτόχρωμες σκιές. Αν σ’ αρέσει να χρησιμοποιείς μολύβι ή αιλάινερ, πέρασε μόνο το επάνω βλέφαρο. Επίσης προτίμησε να απλώνεις τη μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες και μόνο στο κέντρο των κάτω.

Αν τα μάτια σου είναι σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, πρόσθεσε σκιά και μολύβι στις εξωτερικές γωνίες των ματιών, προκειμένου να τραβάς την προσοχή προς τα έξω.

Αν έχεις σχιστά μάτια, δώσε βάθος σ’ αυτά, περνώντας μια ανοιχτόχρωμη σκιά σε όλο το βλέφαρο και μια πιο σκούρα λίγο πιο πάνω από τη γραμμή των βλεφαρίδων σου.

Έτσι ή αλλιώς για να φαίνεται πιο λαμπερό το βλέμμα σου, φρόντισε την ευαίσθητη περιοχή, αφαιρώντας σωστά και πλήρως  το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, ώστε το πρόσωπο σου να αναπνεύσει και να αναζωογονηθεί.

Μην ξεχνάς την κρέμα ματιών. Είναι τόσο απαραίτητη, όσο κι η κρέμα του προσώπου σου και δεν πρέπει να την προσπερνάς.

Εξοπλίσου με τα σωστά πινέλα σκιών για να έχεις μεγαλύτερο έλεγχο και ακρίβεια στο αποτέλεσμα.

Προτίμησε τις παλέτες σκιών που σου δίνουν μεγαλύτερες επιλογές για να αναδείξεις τα μάτια σου, χρησιμοποιώντας την πιο σκούρα απόχρωση για το περίγραμμα των ματιών και την πιο ανοιχτή απόχρωση για το κόκαλο των φρυδιών και το κινητό σου βλέφαρο.

Για να μην ξεθωριάζει η σκιά πέρασε στο κινητό σου βλέφαρο ελάχιστο κονσίλερ.

Απέφυγε την μαύρη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες καθώς δείχνει το βλέμμα κουρασμένο. Προτίμησε την καφέ μάσκαρα.