«Καταστροφική» χαρακτήρισε ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού Εργατικού Κόμματος στην Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, ενώ ο ίδιος θα προτιμούσε την επίτευξη μιας συμφωνίας, από την διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος είπε ότι θα καταθέσει “σύντομα” μία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, εάν η συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι για το Brexit, απορριφθεί από το κοινοβούλιο την Τρίτη, όπως αναμένεται ευρύτερα να συμβεί.

Σε ερώτηση που έγινε στην διάρκεια μιας συνέντευξης του, από την τηλεόραση του BBC κι αναφορικά με την πιθανότητα διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, ο Κόρμπιν απάντησε: “Η δική μου άποψη είναι ότι θα προτιμούσα να έχω τώρα μία συμφωνία που θα ήταν προϊόν της διαπραγμάτευσης, αν μπορούσαμε να σταματήσουμε τον κίνδυνο μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία από την ΕΕ, στις 29 Μαρτίου. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι καταστροφικό για την βιομηχανία, αλλά και καταστροφικό για το εμπόριο.”

Στίβεν Μπέρκλεϊ: Αντάρτες βουλευτές σχεδιάζουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της νομοθετικής ατζέντας

Το ρίσκο για την διατάραξη του Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο έχει αυξηθεί, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός, Στίβεν Μπέρκλεϊ.

Η εφημερίδα “The Sunday Times” ανέφερε ότι αντάρτες βουλευτές σχεδιάζουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της νομοθετικής ατζέντας, από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Οι βουλευτές αυτοί, έχουν ως στόχο να αναβάλλουν ή να καθυστερήσουν το Brexit, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που επικαλέστηκε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή.

“Το ρίσκο για ένα κοινοβούλιο που θα δρα με τρόπο που διαταράσσει αυτό που θα ήταν η μεγαλύτερη ψήφος στην ιστορία μας, έχει αυξηθεί,” δήλωσε ο Μπέρκλεϊ στην τηλεόραση του BBC.

Ο ίδιος έδωσε χαρακτήρα πραγματικής πρόκλησης στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να πειστεί το κοινοβούλιο και να υποστηρίξει την συμφωνία της Μέι, στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Τρίτη.