Τα μοντέλα της βρετανικής premium φίρμας, MINI Cooper Works και John Cooper Works Cabrio, αναμένεται από τον Μάρτιο του 2019 να προσφέρουν τις ίδιες σπορτίβ επιδόσεις αλλά, πλέον, θα έχουν βελτιωμένες εκπομπές ρύπων χάρη στο φίλτρο σωματιδίων βενζινοκινητήρα για μείωση των εκπομπών σωματιδίων.

Με αυτόν τον τρόπο, τα δύο σπορ μοντέλα συμμορφώνονται με τα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6dTEMP

Στο MINI John Cooper Works και στο MINI John Cooper Works Cabrio, το φίλτρο σωματιδίων βενζινοκινητήρα είναι ενσωματωμένο στο στάνταρ σπορ σύστημα εξαγωγής.  Και στις δύο εκδόσεις, ο δίλιτρος, κινητήρας βενζίνης αποδίδει 231 ίππους,  με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo ενώ η φίρμα αναφέρει ότι η υιοθέτηση της τελευταίας τεχνολογίας μείωσης εκπομπών ρύπων δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στην κατανάλωση ή τις εκπομπές CO2 στις δύο κορυφαίες εκδόσεις.

Τα δύο μοντέλα που συνδυάζονται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ξεχωρίζουν τόσο για την σπορ εμφάνιση τους όσο και για τις εξίσου ..αθλητικές επιδόσεις. Το MINI John Cooper Works επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 6,3 δευτερόλεπτα, ενώ χρειάζονται μόλις 5,6 δεύτερα για να επιταχύνει από τα 80 στα 120 km/h.

Για το MINI John Cooper Works Cabrio, οι τιμές αυτές είναι αντίστοιχα 6,6 δευτ. και 6,1 δευτ. Το 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic είναι επίσης προαιρετικό για τα μοντέλα John Cooper Works.