Την υποβολή ομαδικών αγωγών κατά της Ryanair δρομολογούν οι επιβάτες της πτήσης Λονδίνο-Θεσσαλονίκη, που εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης που επικρατούσε το βράδυ της Παρασκευής εν μέσω χιονόπτωσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία αντί για τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ξεκίνησε η συγκέντρωση υπογραφών από τους επιβάτες προκειμένου να απαιτήσουν αποζημιώσεις για την περιπέτειά τους.

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε εντολή στις υπηρεσίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης σε σχέση με το αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν τη μέριμνα που έπρεπε να είχε ληφθεί για τη φροντίδα των επιβατών.

Ηλικιωμένοι και βρέφη

Οι 184 επιβάτες της πτήσης της Ryanair, μεταξύ αυτών ηλικιωμένοι και βρέφη, βίωσαν απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς, όπως λένε, περίμεναν επί ώρες στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα σε μικρό διάδρομο αναμονής όπου επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Κατόπιν πιέσεων που ασκήθηκαν στην εταιρεία, ναυλώθηκαν λεωφορεία και 88 επιβάτες ξεκίνησαν οδικώς από τη Ρουμανία και έφθασαν στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου.

Οι υπόλοιποι 89 επιβάτες παρέμειναν στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου οπότε επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο της Aegean που ναύλωσε το υπουργείο Μεταφορών και έφθασαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Αλλοι επτά επιβάτες κανόνισαν τη μεταφορά τους προσωπικά με άλλες πτήσεις.