«Αμμος και θάνατος»: Με αυτές τις λέξεις ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε την Τετάρτη τη Συρία, ενώ συνέχισε να υπεκφεύγει αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων που βρίσκονται σήμερα στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο αραβική χώρα.

«Η Συρία έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό. Και εκτός αυτού, μιλάμε για άμμο και θάνατο. Για αυτό μιλάμε. Δεν μιλάμε για κάποιο τεράστιο πλούτο», είπε κατά τη συνάντησή του με τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

«Δεν θέλω να παραμείνω για πάντα στη Συρία. Είναι άμμος και είναι θάνατος», είπε.

«Θα είναι αργή η αποχώρηση»

Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων, την οποία εξήγγειλε αιφνιδίως υποστηρίζοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί, ο Τραμπ συνέχισε να μην δίνει σαφείς απαντήσεις.

«Αποχωρούμε», τόνισε. «Θα γίνει σε μια χρονική περίοδο», πρόσθεσε. «Ποτέ δεν είπα ότι θα γίνει σε μια νύχτα».

Τη Δευτέρα, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων θα είναι «αργή», σε πλήρη αντίθεση με την αρχική του ανακοίνωση στις 19 Δεκεμβρίου.

«Ηρθε η ώρα να φύγουμε (…) Τα αγόρια μας, οι νεαρές γυναίκες μας, οι άνδρες μας επιστρέφουν όλοι και θα επιστρέψουν όλοι τώρα», είχε πει τότε.