Εξελίξεις στην υπόθεση της Νοvartis προοιωνίζει η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ενός  εκ των τριών προσώπων που φέρεται να ανήκε στον κύκλο των προστατευομένων μαρτύρων, ο οποίος είχε διατελεσει συμβουλος πρώην υπουργών Υγείας που έπισης βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών για τη ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εμπλεκόμενο πρόσωπο φέρεται να ήταν ενας από τους 3 προστατευόμενους μαρτυρες ωστόσο  από την έρευνα που διεξάγεται προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Το γεγονός αυτό οδήγησε στην άσκηση ποινικης δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρόσωπο αυτό,φέρεται αργά χθες το βράδυ να επιχείρησε να φύγει από τη την Ελλάδα  μετακομίζοντας εν κρύπτω, μαζί με όλη του την οικογένεια. Μοόλις αυτό έγινε αντιληπτό απο τις διωκτικές αρχές σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε η απαγορεύση εξόδου του από τη χώρα ενώ δόθηκε εντολή να παραδώσει και το διαβατήριό του.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς η οποία διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.