Αυτή τη χρονιά, 459 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε 45 αεροπορικά δυστυχήματα σε όλον τον κόσμο -πολύ περισσότερα απ' ό,τι το 2017, αλλά οι ειδικοί μιλούν απλά για μια «επιστροφή στην ομαλότητα», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Ο αριθμός των σοβαρών ατυχημάτων στην πολιτική αεροπορία το 2018 παρέμεινε περίπου στο επίπεδο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στα αεροπορικά δυστυχήματα παγκοσμίως έχει αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Αξιολόγησης Δεδομένων Κρούσης Jet Airliner (Jacdec). Το 2016 το κέντρο κατέγραψε 45 αεροπορικά δυστυχήματα και 559 θανάτους, ενώ το 2017 ο αριθμός των νεκρών από αεροπορικά δυστυχήματα ήταν μόλις 40.

Ο επικεφαλής του κέντρου Jacdec, Γιαν Αρουέντ Ρίχτερ, δήλωσε ότι για εφέτος θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για μια «επιστροφή στα φυσιολογικά στοιχεία», καθώς το 2017 αποτέλεσε την «απόλυτη εξαίρεση» με συγκριτικά πολύ λίγους θανάτους. Το γραφείο αεροπορικών ατυχημάτων με έδρα το Αμβούργο ανέλυσε τα στοιχεία για το τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού αεροπλοΐας Aero International. Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο αριθμός των θυμάτων σε αεροπορικές τραγωδίες το 2018 ήταν πάνω από τον μέσο όρο δεκαετίας των 448 νεκρών, αλλά πολύ πιο κάτω από το μέσο όρο των 844 θανάτων τα τελευταία 25 χρόνια.

Το Κέντρο Jacdec καταγράφει και αναλύει ατυχήματα και σοβαρά περιστατικά στην πολιτική αεροπορία για σχεδόν 30 χρόνια. Καλύπτει όλα τα αεροσκάφη βάρους άνω των 5.7 τόνων ή άνω των 19 θέσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από