Ματς «φωτιά» ανέδειξε η κλήρωση της φάσης των 16 στο τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η περυσινή φιναλίστ Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο θα κοντραριστεί με την Παρί Σεν Ζερμέν των Νεϊμάρ και Εμπαπέ.

Χωρίς αμφιβολία το μεγάλο ζευγάρι είναι η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπάγερν, δύο από τις πλέον βαριές φανέλας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δύο ομάδες που έχουν στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Η τελευταία του συνάντηση ήταν στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ το 2001, όταν η Λίβερπουλ ως κάτοχος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ είχε νικήσει την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν στο Stade Louis II του Μονακό με 3-2.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν έως τώρα εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία σε Premier League και Ligue 1. Η ομάδα του Μουρίνιο έχει μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία και η γκρίνια για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι μεγάλη, ενώ αντίθετα η Παρί του Τόμας Τούχελ κάνει περίπατο στη Γαλλία.

Ατλέτικο Μαδρίτης εναντίον Γιουβέντους. Κι αυτό δυνατό ζευγάρι, καθώς ο Ντιέγκο Σιμεόνε και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα προτιμούσαν άλλον αντίπαλο στην πρώτη φάση των νοκ-άουτ αγώνων. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο που πλέον φοράει τη φανέλα της Γηραιάς Κυρίας, έχει σημειώσει έξι γκολ σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της Ρεάλ με την Ατλέτικο, μεταξύ αυτών, ένα χατ-τρικ στους ημιτελικούς της περιόδου 2016-2017.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα παιχνίδια Τότεναμ-Ντόρτμουντ και Αγιαξ-Ρεάλ. Η Τότεναμ έχει αρκετές φιλοδοξίες, ενώ η Ντόρτμουντ πραγματοποιεί καταπληκτική πορεία στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά και στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οσο για τον Αγιαξ, η τελευταία φορά που νίκησε τη Ρεάλ ήταν την περίοδο 1995-1996 (2-0 στη φάση των ομίλων) και μάλιστα στο Μπερναμπέου.

Η Ρόμα του Κώστα Μανωλά θα αντιμετωπίσει την Πόρτο με πολλές πιθανότητες πρόκρισης, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι είναι θεωρητικά το φαβορί στις αναμετρήσεις με τη Σάλκε, όπως και η Μπαρτσελόνα στα παιχνίδια με τη Λυών.

Τα ζευγάρια στη φάση των 16

Σάλκε-Μάντσεστερ Σίτι

Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί Σεν Ζερμέν

Τότεναμ-Ντόρτμουντ

Λυών-Μπαρτσελόνα

Ρόμα-Πόρτο

Αγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης

Λίβερπουλ-Μπάγερν

Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 12-13 και 19-20 Φεβρουαρίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 5-6 και 12-13 Μαρτίου.