Ένδειξη της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι υποδομές στην Ελλάδα αποτελεί το κλειστό γυμναστήριο του Πύργου, το οποίο πλημμύρισε το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ εφήβων ανάμεσα στη ΓΕΠ και την ΑΕ Βαρθολομιού. Από πολλά σημεία της οροφής άρχισε να περνά το νερό με ορμή και να πέφτει καταρρακτωδώς στο παρκέ, καταστρέφοντάς το. Το αν υπήρχε οροφή ή όχι ήταν το ίδιο και το αυτό, αφού όλο το νερό της βροχής κατέληγε στο χώρο του κεντρικού γηπέδου.

Όπως επισημαίνει ο ιστότοπος, από θαύμα δεν υπήρξε ατύχημα με τα παιδιά που αγωνίζονταν εκεί σε επίσημο παιχνίδι, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή την ώρα την στατική επάρκεια της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος κόστισε εκατομμύρια για να κατασκευαστεί. Σύμφωνα με το ilialive, το πρόβλημα με την στέγη και την εισρροή νερού είναι γνωστό στη δημοτική αρχή από το 2014.

«Αντί να επισκευαστεί η στέγη επιχειρήθηκε να κλείσει το γυμναστήριο και να απαγορευτεί η χρήση. Πέρασαν τέσσερα χρόνια, η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής φτάνει στο τέλος της και το κλειστό γυμναστήριο είναι σε χειρότερη κατάσταση και αναγκαστικά θα πρέπει να κλείσει για την ασφάλεια των αθλούμενων. Ιδιαίτερα όταν σε αυτό το χώρο καθημερινά βρίσκονται εκατοντάδες μικρά παιδιά», επισημαίνει το site.

Στο Κλειστό του Πύργου – όπου η χωρητικότητα μπορεί να ξεπεράσει τις 3000 άτομα εφόσον αναπτυχθούν και πτυσσόμενες κερκίδες (επίσημη χωρητικότητα 2.700 άτομα) έχουν διεξαχθεί επίσημοι αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών μπάσκετ.

Έχει επίσης φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες σημαντικές διοργανώσεις:

– Το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ το 1998,

– Αγώνες ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2003,

– Αγώνες ομίλων της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Παίδων (U16) 2004,

– Την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Εφήβων (U18) 2008 (όπου η Ελλάδα κέρδισε το χρυσό),

Το All-Star Game του 2011.

kleisto kataraktes5