Η επίθεση που διαπράχθηκε από ένοπλο στην αγορά του Στρασβούργου το βράδυ της Τρίτης είχε ως αποτέλεσμα «τέσσερις άνθρωποι να σκοτωθούν και περίπου δέκα να τραυματιστούν», από τους οποίους «τρεις ή τέσσερις» βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος της πόλης Ρολάντ Ρις στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Προηγούμενος απολογισμός της νομαρχίας έκανε λόγο για δύο νεκρούς και δώδεκα τραυματίες.

Ο δράστης της επίθεσης συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, αντικρούοντας τις πληροφορίες που είχαν δοθεί νωρίτερα περί εντοπισμού και παγίδευσής του από τις Αρχές.

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί, από πηγή προσκείμενη στην έρευνα, ότι η γαλλική αστυνομία παγίδευσε τον δράστη της επίθεσης και άνδρες της αντάλλασσαν πυρά μαζί του.

Ο δράστης φέρεται να είναι 29χρονος με βαρύ ποινικό μητρώο, ιδίως για κλοπές, ο οποίος βρισκόταν σε «λίστα παρακολούθησης» των γαλλικών αρχών.

Το σπίτι του μάλιστα ερευνήθηκε από αστυνομικούς νωρίτερα την Τρίτη εντός των ορίων έρευνας για ληστεία, ανέφεραν δύο πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στο διυπουργικό κλιμάκιο αντιμετώπισης κρίσεων, το οποίο συνεκλήθη στο υπουργείο Εσωτερικών λόγω της επίθεσης, γνωστοποίησε πριν από λίγο το Ελιζέ.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στο Στρασβούργο: Νεκροί και τραυματίες μετά από «τρομοκρατική» επίθεση [Εικόνες]