Αυτά που συνέβησαν την Τρίτη έγιναν σχεδόν με «ακρίβεια χρονομετρητή», αφού μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα πολλές πόλεις είχαν προσχωρήσει σε διαμαρτυρίες, με τους κατοίκους τους να διαμαρτύρονται έντονα για τους υψηλούς φόρους, τις τιμές του πετρελαίου, την ανεργία και τη διαφθορά, αναφέρεται σε δημοσίευμα του αλβανικού boldnews.al.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν από τη Δευτέρα σε διάφορες περιοχές, όπως η Καβάγια, η Λέζα, η Σκόδρα και συνεχίστηκαν όλο το απόγευμα στην Κουρμπίν, Ντεμπάρ με πορείες και πλακάτ κατά της κυβέρνησης και του Εντι Ράμα.

Το ίδιος συνέβη και με τους κατοίκους στη Φίερ που βγήκαν στους δρόμους, αντιτιθέμενοι στους υψηλούς φόρους, στη φορολόγηση των καυσίμων, στη φορολόγηση του ρεύματος. Οι πολίτες ζητούν τη μείωσή τους, αφού οι καθημερινές συνθήκες ζωής τους επιδεινώνεται συνεχώς.

Οι υψηλοί φόροι έχουν κλείσει σχεδόν όλες τις μικρές επιχειρήσεις στη Φίερ όπου αποτελούσε την κύρια απασχόληση των περισσότερων οικογενειών.

Μετά τη Φίερ, οι διαδηλώσεις ξέσπασαν στον Αυλώνα, όπου οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους, φωνάζοντας για τους υψηλούς φόρους, για τις τιμές των καυσίμων και του ρεύματος.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ελμπασάν και το Δυρράχιο και σε άλλες μικρότερες πόλεις. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των φόρων που έχει επιβάλλει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Συνεχίζουν και οι φοιτητές

Συνεχίστηκαν την Τρίτη και οι φοιτητικές διαμαρτυρίες με την πραγματοποίηση μεγάλης διαδήλωσης στην αλβανική πρωτεύουσα, μετά τις επταήμερες διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης Εντι Ράμα και την πολιτική που ασκεί στην Παιδεία.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέλαβαν τους δρόμους των Τιράνων από τις πρώτες πρωινές ώρες και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Διαδηλώσεις έγιναν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Jugnews.

Ενώ η ιστοσελίδα «joqalbania.com» σημειώνει ότι μαζί με τους φοιτητές έχουν κατέβει στις διαδηλώσεις και οπαδοί του πολιτικού σχηματισμού Κούκεζί, που κρατώντας πανό περιφέρονταν μαζί με τους σπουδαστές στην κεντρική λεωφόρο.

Πηγή: echedoros-a.gr