Το γκολ του Μο Σαλάχ στο 34′ έδωσε στη Λίβερπουλ τη νίκη επί της Νάπολι (1-0) στο Ανφιλντ και την πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.Για να γίνει όμως αυτό, χρειάστηκε και μία σπουδαία επέμβαση του Αλισον στο 90′.

Η Νάπολι,ήταν πρώτη στον 3ο όμιλο πριν αρχίσουν τα παιχνίδια, ωστόσο τελικά θα περιοριστεί στη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς από τον όμιλο προκρίθηκε (με την πρώτη θέση) η Παρί Σεν Ζερμέν που νίκησε 3-1 στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα.

Στο Ανφιλντ η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε πολλές φάσεις για μεγαλύτερο σκορ, ιδιαίτερα στο β’ μέρος, όταν από τη μία η αστοχία των Σαλάχ, Μανέ, από την άλλη ο Οσπίνα,κράτησαν το σκορ σε χαμηλό επίπεδο.

Κι όμως, στο 90′ παραλίγο να γίνει το… μπαμ, όταν ο Μίλικ πλάσαρε, τετ-α-τετ με τον Αλισον, αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έσωσε τη Λίβερπουλ. Νωρίτερα, η ιταλική ομάδα είχε κι άλλη μία καλή φάση, όταν ο Καγεχόν, από εξαιρετική θέση (λάθος εκτίμηση και από τον Ρόμπερτσον) σούταρε πολύ άουτ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 4-1 στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα των Νεϊμάρ των Καβάνι Μαρκίνιος και Εμπαπέ ο οποίος μάλιστα μοίρασε και δύο ασίστ.

Το ιταλικό βατερλό συμπλήρωσε και η Ιντερ, η οποία θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς δεν κατάφερε να νικήσει την αδιάφορη βαθμολογικά, Αϊντχόβεν (1-1). Την ίδια ώρα, στο Καμπ Νου, η Τότεναμ πήρε την πρόκριση ισοφαρίζοντας με τον Λούκας στο 85′ το γκολ με το οποίο είχε προηγηθεί η Μπαρτσελόνα στο 7ο λεπτό με τον Ντεμπελέ.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Αγιαξ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο, Σάλκε Ντόρτμουντ, Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ. Με τη νίκη της στο Πριγκιπάτο επί της Μονακό με 2-0, η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε το 0-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βέλγιο με την Μπριζ και πήρε την πρωτιά στον 1ο όμιλο, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» την 2η.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μονακό – Ντόρτμουντ 0-2

(15΄, 88΄ Γκερέιρο)

Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ίντερ – Αϊντχόφεν 1-1

(73΄ Ικάρντι – 13΄ Λοσάνο)

Μπαρτσελόνα – Τότεναμ 1-1

(7΄ Ντεμπελέ – 85΄ Λούκας Μόουρα)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ερυθρός Αστέρας – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

(56΄ Γκόμπελιτς – 10΄ Καβάνι, 40΄ Νεϊμάρ, 74΄ Μαρκίνιος, 90΄+2 Μπαπέ)

Λίβερπουλ – Νάπολι 1-0

(34΄ Σαλάχ)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σάλκε – Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0

(90΄+1 Σοπφ)

Γαλατασαράι – Πόρτο 2-3

(45΄+1 πεν. Φενγκούλι, 65΄ Ντερντιγιόκ – 17΄ Φελίπε, 42΄ Μαρεγκά, 57΄ Ολιβέιρα)