Το νέο SUV της Dacia, το Duster εμπλουτίζει τη γκάμα των κινητήρων του, με μια νέα ντίζελ έκδοση που προβάλλει τόσο την οικονομία καυσίμου όσο και τις επιδόσεις. Ειδικότερα, εφοδιάζεται με το νέο, υπερσύγχρονο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 115 σε εκδόσεις 4×2 και 4×4.

Το Dacia Duster 1.5 Blue dCi αποδίδει 115 ίππους, που σύμφωνα με το εργοστάσιο αποδίδονται σε χαμηλότερες στροφές, χαρίζοντάς του καλύτερες επιδόσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ., αντί για 11,8 δλ. για το 4×2) και μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.

Παράλληλα, η μέση κατανάλωση του μοντέλου, όπως και οι εκπομπές ρύπων CO2, παραμένουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τον παλαιότερο κινητήρα, παρόλο που πλέον οι μετρήσεις κατανάλωσης και ρύπων γίνονται με τις νέες, αυστηρότερες νόρμες WLTP.

Εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Ο εξοπλισμός του παραμένει ιδιαίτερα πλούσιος, ακόμη και από τη βασική έκδοση Ambiance. Εκτός από τις δεκάδες ηλεκτρικές ευκολίες, το νέο μοντέλο διαθέτει συστήματα Hill Start Assist & Hill Descent Control (4×4), φώτα ημέρας LED, μπάρες οροφής, αισθητήρες φωτεινότητας, έξι αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και ηχοσύστημα Plug & Radio.

Στην ελληνική αγορά κοστίζει από 15.980 ευρώ.