Χάρη στο δυναμικό «παρών» των πολιτών στην περσινή Χριστουγεννιάτικη Δωροαγορά της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής – και στα έσοδα που συγκεντρώθηκαν – καλύφθηκε η λειτουργία του Ξενώνα για περίπου έναν μήνα.

 Έτσι, και φέτος, η Χριστουγεννιάτικη Δωροαγορά της «Γαλιλαίας» που διοργανώνει η ομάδα εθελοντών της Μονάδας το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 (10:00 π.μ. – 6:00 μ.μ.) επιδιώκει να την ενισχύσει οικονομικά και να ενημερώσει ακόμη περισσότερους πολίτες για το πολύπλευρο κοινωνικό έργο της.

 Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ιδρύθηκε το 2010 από τη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και φροντίζει δωρεάν ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα  (ALS) και τις οικογένειες τους στο σπίτι, σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και στον πρώτο Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα. Οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές της Μονάδας πιστεύουν ότι «κόσμος θα ήταν καλύτερος, αν όλοι οι ασθενείς με απειλητική για τη ζωή τους νόσο μπορούσαν να ζήσουν το περισσότερο από την κάθε μέρα που έχουν μαζί με τους ανθρώπους που αγαπούν». Και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο καλούν το κοινό να μοιραστεί μαζί τους το όραμά τους, να βοηθήσουν στη διάδοση της Ανακουφιστικής Φροντίδας και ενισχύσουν το έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» με την παρουσία τους και στο φετινό στο bazaar! Το ραντεβού είναι στις 8 και 9 του μηνός στην αίθουσα εκδηλώσεων της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» στα Σπάτα Αττικής, Αγ. Δημητρίου 23, εντός του προαυλίου του Ι. Προσκυνήματος Αναστάσεως Χριστού.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν είδη σπιτιού, βιβλία, τρόφιμα, ποτά, κοσμήματα, γυναικεία και ανδρικά αξεσουάρ και καλλυντικά, παιδικά παιχνίδια. Ακόμη, το χριστουγενιάτικο μπαζάρ περιλαμβάνει, λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα, δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, χορωδίες, κεράσματα, πολλές εκπλήξεις και βέβαια ενημέρωση για τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» και τον πρώτο Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα,

Αναλυτικά τι περιλαμβάνει η Χριστουγεννιάτικη Δωροαγορά: 

* Χριστουγεννιάτικες ιδέες και ευκαιρίες για δώρα και αγορές

* Κατασκευές από τα χέρια εθελοντών και ασθενών μας

* Χειροποίητα γλυκά, αλμυρά και ποτά

* Γυναικεία και αντρικά αξεσουάρ, καλλυντικά, ρούχα, κοσμήματα

* Παιδικά ρούχα και παιχνίδια

* Βιβλία

* Είδη σπιτιού

* Λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα

* Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά

Tο Σάββατο 8/12 στις 17.00 οι Bracera και την Κυριακή στις 16.00 ο Θεατρικός Σύλλογος Σπάτων «Το Τέταρτο Κουδούνι» θα ταξιδέψουν το κοινό με τη μουσική τους.

Σημειώνεται, πως τα έσοδα από τις αντίστοιχες εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών εξασφάλισαν δωρεάν φροντίδα σε περίπου 100 ασθενείς με καρκίνο και τη λειτουργία για ένα μήνα του πρώτου Hospice στην Ελλάδα.

Η «Γαλιλαία» και το έργο που προσφέρει

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» προσφέρει Ανακουφιστική Φροντίδα δωρεάν σε ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα:

* Στο Σπίτι των ασθενών, από το 2010

* Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης, από το 2011

* Στον Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας, το πρώτο Hospice στην Ελλάδα που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2018.

Η Ανακουφιστική Φροντίδα δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή. Εφαρμόζεται έγκαιρα, από την αρχή της νόσου, σε συνδυασμό με θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία και συμπεριλαμβάνει τη διερεύνηση και διαχείριση ενοχλητικών συμπτωμάτων και επιπλοκών. Στοχεύει μέσα από την ολιστική προσέγγιση να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των ασθενών και να δίνει αξία σε κάθε στιγμή της.

Η Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ιδρύθηκε το 2010 υπό την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής υλοποιώντας το όραμα του Μητροπολίτη της κ. Νικολάου. Όπως έχει τονίσει, ο κ.Νικόλαος «σκοπός μας είναι να ανακουφίσουμε τον πόνο, να αγκαλιάσουμε τη δυσκολία, να μοιραστούμε το βάρος με τον ασθενή και την οικογένειά του και να συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσο».

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» στελεχώνεται από εξειδικευμένη Διεπιστημονική Ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή, ιερέα και υποστηρίζεται από Διοικητική Ομάδα και εκπαιδευμένους Εθελοντές.

Μέχρι σήμερα η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» έχει φροντίσει περισσότερους από 850 ασθενείς στηριζόμενη αποκλειστικά σε δωρεές και χορηγίες

Περισσότερα για τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» μπορείτε να βρείτε στο www.galilee.gr και για το bazaar στο https://goo.gl/QTuYwB.