Μια ιστορία για μια εποχή που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στις ζωές μας και στον τόπο μας, την εποχή της οικονομικής κρίσης, διηγείται το βιβλίο ενός νέου συγγραφέα που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Πρόκειται για το «Επτά χρόνια στο Αμόνι» του Παναγιώτη Κολέλη, ένα βιβλίο των εκδόσεων Εντύποις, το οποίο περιλαμβάνει «μετά-μυθοπλασίες που ακροβατούν μεταξύ της καταγγελίας και της προσωπικής κραυγής». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 19.00, στο βιβλιοπωλείο Pickabook (Αγίας Λαύρας 70, Πετρούπολη). Εκτός από τον συγγραφέα για το βιβλίο θα μιλήσουν δημοσιογράφοι και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο Μίλτος Δημουλής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης. Ο Παναγιώτης Κ

Ο Παναγιώτης Κολέλης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1990 στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Οικονομικά και Δημοσιογραφία στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση. Τον Ιούλιο του 2017 κυκλοφόρησε από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή το πρώτο του βιβλίο, η Εξαπάτηση της Δημοκρατίας.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Για μια στιγμή σκέφτηκα να τα παρατήσω όλα και να εξαφανιστώ. Δεν άντεχα άλλο τα νεκρά βλέμματα, τις ψυχρές αγκαλιές, τα σκυμμένα κεφάλια.

Άρχισα να ψάχνω για νέα ζωή. Μα τρίμματα αναμνήσεων μου ’φράζαν τον δρόμο.

Είπα στην οικογένειά μου πώς ένιωθα. Κοντινά συναισθήματα, κοντινές σκέψεις, κοντινά πεταρίσματα μπερδεμένων ψυχών.

Να φύγω, σκέφτηκα ξανά. Μα οι χαραμάδες άρπαξαν τις σκέψεις μου γρήγορα και τα θέλω μου τρέξανε να με πιάσουν. Σαν άοπλος στρατιώτης στα χέρια τους έπεσα.

Να μείνω, έπρεπε, για ν’ αποκρούσω τις παγίδες τους και ν’ αποδείξω πως υπήρχε εναλλακτική.

Δεν νίκησαν, τώρα το βλέπω ξεκάθαρα. Τώρα που από τα μάτια μου στερεότυπα κι αυταπάτες έφυγαν. Τώρα που ο ήλιος μεσουρανεί ξανά και τα πουλιά κελαηδούν. Τώρα που στόχο μας κάναμε τα λουλούδια ν’ ανθίσουν και πάλι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από