Αποφασισμένος να παλέψει ως το τέλος για τη θέση του στην Μπάγερν, παρά τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Νίκο Κόβατς.

Με αφορμή τον αγώνα του Champions League με την Μπενφίκα και όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου αν αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το τελευταίο του ματς στον πάγκο των Βαυαρών, ο Κροάτης τεχνικός ξέσπασε λέγοντας: «Αυτοί που με γνωρίζουν, ξέρουν ότι είμαι μαχητής. Σε όλη μου τη ζωή προσπαθώ να επιβληθώ. Οι λέξεις «παραιτούμαι, εγκαταλείπω, υψώνω λευκή σημαία» δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό μου. Κοιτάζω πάντα μπροστά και θέλω πάντοτε να παλεύω».

Ο Κόβατς υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στα αποδυτήρια της ομάδας, άφησε όμως αιχμές για τη νοοτροπία κάποιων ποδοσφαιριστών του. «Ημουν πολύ θυμωμένος και πολύ απογοητευμένος (σ.σ. μετά την ισοπαλία του Σαββάτου με την ουραγό Φορτούνα Ντίσελντορφ). Το πρόβλημα δεν ήταν ότι δεν είχαμε σχέδιο, αλλά το θέμα είναι πώς εφαρμόζονται οι ιδέες στην πράξη. Το είπε ο Μάνουελ Νόιερ μετά το ματς: «αν κάναμε πράξη αυτά που μας ζήτησε ο προπονητής, θα είχαμε νικήσει»», δήλωσε ο Κόβατς.

Με τη Μπάγερν στην πέμπτη θέση της κατάταξης, εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, οι φωνές για απομάκρυνση του νεαρού τεχνικού πληθαίνουν συνεχώς. Μέχρι πρότινος η διοίκηση των Βαυαρών τον στήριζε απόλυτα (έμεινε ιστορική η συνέντευξη Τύπου, όπου Ρουμενίγκε και Χένες τα έβαλαν με τους δημοσιογράφους για την κριτική που ασκείται), αλλά μετά το 3-3 με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ο Ούλι Χένες τον άφησε για πρώτη φορά… ακάλυπτο, λέγοντας ότι όλα θα τεθούν επί τάπητος μετά τον αγώνα με την Μπενφίκα.