Σπουδαία νίκη με 23-19 επί της Ιταλίας σημείωσε η εθνική χάντμπολ γυναικών, στην πρεμιέρα του 3ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο οποίος διεξάγεται στο Αμύνταιο. Με την ασταμάτητη Μαμπρίνα Τσάκαλου να σημειώνει εννέα τέρματα και τη Μάγδα Κεπεσίδου να πραγματοποιεί κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις, η ελληνική ομάδα κατάφερε να πάρει τους δύο βαθμούς και πλέον να παλέψει αύριο (24/11, 17:00) απέναντι στο φαβορί του ομίλου, τη Λευκορωσία, για να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για την πρώτη θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ.

Η εθνική πήρε το πάνω χέρι με ένα σερί 3-0 στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, χάρη στο οποίο προηγήθηκε 7-5 και έκτοτε δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκλεισε το ημίχρονο με 12-9 και διατηρούσε σταθερά μία διαφορά 3-4 τερμάτων, χάρη στα γκολ της Τσάκαλου και την καλή άμυνά της. Οι Ιταλίδες μείωσαν σε 19-17, περίπου δέκα λεπτά πριν τη λήξη, αλλά με γκολ της Βαφειάδου και της Ζυγούρα η ελληνική ομάδα αποκατέστησε γρήγορα το +4. Τρία λεπτά πριν τη λήξη, με το σκορ στο 22-19, οι διαιτητές χρέωσαν πέναλτι και δίλεπτο στην Τσάκαλου, αλλά η Κεπεσίδου απέκρουσε το πέναλτι και οι διεθνείς διαχειρίστηκαν σωστά τον υπολειπόμενο χρόνο, σφραγίζοντας τη νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΙΤΑΛΙΑ (Νέβεν Χρούπετς): Μενεγκίν, Γκεόργκε 2, Ντάλα Κόστα 2, Ροτόντο, Ντελ Μπάλτζο 4, Έντερ 4, Γκιλάρντι, Καπελάρο, Προύνστερ, Ετάκι 2, Ντ Πιέτρο, Ναπολετάνο 2, Λαουρέτι Μάτος, Μπάμπο 1, Φαντόν, Λάντρι 2

ΕΛΛΑΔΑ (Μενέλαος Δανήλος): Κεπεσίδου, Βασιλειάδου 1, Φράγκου, Ανδρίτσου, Στουγιαννίδου 1, Μούρνου, Μάστακα 1, Αργυροπούλου, Σαραντάκου, Γκάτζιου 2, Ζυγούρα 5, Ράτσικα, Βαφειάδου 4, Μανιά, Καρέλα, Τσάκαλου 9

** Στο εναρκτήριο παιχνίδι του ομίλου, η Λευκορωσία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε 31-23 (ημίχρονο 15-14) της Πορτογαλίας, που πάλεψε ως τα μέσα του β΄ ημιχρόνου.