Οι αρχές της Ιαπωνίας εξετάζουν και άλλες πτυχές από τη δραστηριότητα του προέδρου της Nissan Κάρλος Γκόσν, που συνελήφθη στην Ιαπωνία, όταν έφτασε με ιδιωτικό αεροσκάφος της Nissan στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο.

Η Nissan κατέβαλε «τεράστια ποσά» για τις κατοικίες του Κάρλος Γκόσν, σε τέσσερις πόλεις στον κόσμο, όπου δεν υπήρχαν επιχειρησιακές εργασίες της ιαπωνικής εταιρείας, ανέφερε ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός NHK.

Οι εισαγγελείς του Τόκιο επιβεβαίωσαν χθες ότι ο πρόεδρος της Nissan, συνελήφθη επειδή διαπίστωσαν ότι έχει παραβιάσει τη φορολογική νομοθεσία σχετικά με το ύψος του μισθού του. Οι εισαγγελείς, ελέγχουν την απουσία 44 εκατ. δολαρίων από τα έσοδα του Κάρλος Γκόσν από το 2011, αναφέρει το Bloomberg.

Μερικές λεπτομέρειες της έρευνας έχουν αρχίσει να διαρρέουν μέσω των ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης. Ειδικότερα, οι εισαγγελείς ελέγχουν: Γιατί η Nissan κατέβαλε "τεράστια ποσά" για να παράσχει στον Κάρλος Γκόσν, κατοικίες εκτός της Ιαπωνίας. Οι κατοικίες, που βρίσκονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Βηρυτό, το Παρίσι και το Άμστερνταμ, δεν είχαν «νόμιμο επιχειρησιακό λόγο» και ο Γκόσν δεν πλήρωνε τουλάχιστον ένα μέρος του ενοικίου. Γιατί η Nissan δεν ενημέρωσε το Χρηματιστήριο του Τόκιο ότι είχε παράσχει στο Γκόσν αυτά τα σπίτια.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από