Ο Γιάννης Γκούμας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του στην Εθνική Νέων ενώ σχολίασε μεταξύ άλλων και το ξεκίνημα της Εθνικής Ανδρών με τον Άγγελο Αναστασιάδη και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι η «γαλανόλευκη» θα επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις όπως της αξίζει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Γκούμας:

Για τη φουρνιά της Εθνικής Νέων: «Αυτή η ομάδα έχει πολλές ποιοτικές λύσεις και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα αυτά τα παιδιά, από της Ιταλίας, Γερμανίας, Ισπανίας. Αυτό που υστερούν είναι ο αγωνιστικός ρυθμός, καθώς δεν παίζουν στις ομάδες τους. Δεν είμαι εναντίον των ξένων ποδοσφαιριστών. Κάνω έκκληση στις ομάδες να δώσουν ευκαιρία και και ψυχολογία σε αυτούς τους παίκτες, ώστε να αναδειχθούν. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Αυτοί οι παίκτες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα».

Για την εξέλιξη αυτών των παιδιών: «Ο Λημνιός, ο Κουλούρης, ο Γαλανόπουλος έχουν βρεθεί ή θα βρεθούν στην Εθνική Ανδρών. Αυτή είναι η χαρά μας. Είναι μικρά παιδιά. Ξεσηκώνονται και τα μυαλά τους από τους μάνατζερ. Θέλουν προσοχή, να πάνε στο εξωτερικό και να έχουν ψηλά την ελληνική σημαία».

Για τον στόχο της Εθνικής Νέων: «Στόχος μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Το καλό για μένα δεν είναι μόνο τα γκολ, αλλά το γεγονός ότι δημιουργούμε. Σήμερα 11 τελικές στον στόχο, με το Γιβραλτάρ 27. Θέλουμε να παράγουμε ποδόσφαιρο και να παίζουμε ορθολογικά».

Για το πρόβλημα που έχουν οι παίκτες της Εθνικής Νέων: «Δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτά τα παιδιά να παίρνουν 5 ή 10 λεπτά. Δεν γίνεται έτσι δουλειά. Υπάρχει μεγάλη ξενομανία και αυτό θα μας φάει. Απαξιώνουμε αυτά τα παιδιά, χωρίς να υπάρχει λόγος. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα παιδιά, αφού αυτά είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τη δική του φουρνιά στον Παναθηναϊκό και τον τωρινό: «Τώρα έγινε αναγκαστικά. Γιατί να μην το κάνει ο Λεβαδειακός ή άλλες μικρομεσαίες ομάδες; Γιατί να μην πιστέψουν σε αυτά τα παιδιά; Πρέπει να γίνεται με προγραμματισμό και όχι με τύχη. Έτσι θα εξελιχθεί το ποδόσφαιρό μας».

Για το τι σκέφτηκε όταν ο Μπασινάς ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στην Εθνική: «Θυμήθηκα που έλεγαν πού πάμε με τους Γκουμομπασινάδες. Είδατε πώς τα φέρνει όμως ο καιρός. Μόνο όφελος θα έχει η τοποθέτησή του στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Μόνο κέρδος θα έχουμε σε αυτόν τον προγραμματισμό».

Για τον Αναστασιάδη: «Η ζωή κάνει κύκλους. Τώρα συνεργαζόμαστε από άλλο πόστο. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο για την Εθνική. Ο κ. Αναστασιάδης έχει τον τρόπο να περάσει αυτά που θέλει. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βγάλει το 100% από τους παίκτες. Η Εθνική θα επιστρέψει εκεί που έχει συνηθίσει όλους τους Έλληνες, δηλαδή στις μεγάλες διοργανώσεις».