Ολοκληρώθηκαν μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται μέσα στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 45 χρόνων από την εξέγερση και ξεκίνησε η προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων έξω από το πολυτεχνείο επί της οδού Πατησίων ενώ έκλεισαν κι οι πύλες του κτιρίου. Οι φοιτητικοί σύλλογοι με πορεία θα κατευθυνθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα περιμένουν τον κύριο όγκο της διαδήλωσης.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, της πορείας προηγούνται οι ομιλίες εκπροσώπων από τον Σύλλογο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων και του ΕΜΠ και το προσκλητήριο νεκρών. Περίπου στις 3 το μεσημέρι, οι φοιτητές της ΠΑΣΠ αναμένεται να ξεκινήσουν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία, κρατώντας τα χέρια τους την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού έχουν προηγηθεί προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, θα ξεκινήσει και η μεγάλη πορεία στην οποία θα δώσουν το παρών φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι φορέων και ομοσπονδιών αλλά και απλοί πολίτες. Πάντως ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ καθώς το κτίριο «Αβέρωφ» στο ΕΜΠ τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, φοβούνται μήπως μετά το τέλος της πορείας, χρησιμοποιηθεί ο χώρος του ιδρύματος ως ορμητήριο για επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η Αθήνα θα θυμίζει «φρούριο» καθώς έχουν επιστρατευτεί 5.000 αστυνομικοί οι οποίοι θα βρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Πότε κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό

Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ κατόπιν εντολής της Αστυνομίας θα προχωρήσει στη διάρκεια της ημέρας σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής», ο οποίος κλείνει στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα», που θα κλείσουν στις 16:30.

Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από