Ο δρόμος που οδηγεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων έγινε δύσβατος για την Εθνική ομάδα, που ηττήθηκε 1-0 (84΄ Πος) στην Τούμπα από το αντίστοιχο συγκρότημα της Αυστρίας, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα πλέι οφ. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη (20/11), στο Σεντ Πόλτεν.

Οι Αυστριακοί στάθηκαν καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, απείλησαν δε με αξιώσεις σε δύο περιπτώσεις: στο 10΄ με το μόλις άστοχο σουτ του Ντάνσο και στο 36΄, όταν από σέντρα του Βολφ και προσπάθεια του Τσιμίκα να διώξει, η μπάλα χτύπησε στον Μπαουμγκάρτνερ και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

Η ελληνική ομάδα ήταν κακή και άτολμη στο ίδιο διάστημα, όπου είχε να επιδείξει μόνο μια μακρινή και άστοχη προσπάθεια του Μπουζούκη να «κρεμάσει» τον Σλάγκερ (21΄), καθώς και το σουτ του Γαλανόπουλου μέσα από την περιοχή, με τον Αυστριακό τερματοφύλακα να αποκρούει σε κόρνερ (41΄).

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι διεθνείς ανέβασαν την απόδοσή τους, απέβαλαν τη διστακτικότητα και άρχισαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των αντιπάλων τους. Στο 63΄ ο Ανδρούτσος σούταρε και ο γκολκίπερ της Αυστρίας μπλόκαρε, ενώ στο 68΄ η Εθνική έχασε την ευκαιρία του αγώνα: ο Κωτσόπουλος, από αριστερά, γύρισε παράλληλα την μπάλα στον Λημνιό, το πλασέ του οποίου απέκρουσε σωτήρια ο Σλάγκερ.

Μια χαμένη ευκαιρία την οποία η Εθνική έμελλε να πληρώσει ακριβά στο 84ο λεπτό, όταν δέχθηκε το γκολ που είναι πιθανό να αποβεί μοιραίο για την πρόκριση στα τελικά. Στο σημείο εκείνο, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Γιακούποβιτς πήρε την κεφαλιά προς τον Πος, που με κοντινή προβολή δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το τελικό 1-0.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άντρις Τρεϊμάνις (Λετονία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χατζηδιάκος – Γκρμπιτς, Μπαουμγκάρτνερ

ΕΛΛΑΔΑ (Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης, Σάλιακας, Νικολάου, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Γαλανόπουλος, Καραχάλιος, Μπουζούκης (82΄ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (46΄ Λάμπρου), Λημνιός, Ανδρούτσος (65΄ Κωτσόπουλος).

ΑΥΣΤΡΙΑ (Βέρνερ Γκρέγκοριτς): Σλάγκερ, Ίνγκολιτς, Πος, Λίνχαρτ, Ούλμαν, Ντάνσο (70΄ Ν. Μπαουμγκάρτνερ), Λιούμπιτς, Κ. Μπαουμγκάρτνερ, Λόβριτς (90΄+1 Βάσινα), Βολφ, Γκρμπιτς (61΄ Γιακούποβιτς).