Ένα κοριτσάκι, που αγνοείτο από τις φονικές πλημμύρες στην Ιορδανία, βρέθηκε νεκρό και οι επιχειρήσεις έρευνας έλαβαν τέλος, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Συνολικά, 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας δύτης της Πολιτικής Προστασίας έχασαν τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα την Παρασκευή, και 29 τραυματίστηκαν. Οι αρχές χρειάστηκε επίσης να απομακρύνουν σχεδόν 4.000 τουρίστες από την αρχαία τοποθεσία της Πέτρας.

«Τέλος των επιχειρήσεων έρευνας μετά τον εντοπισμό στη Μαντάμπα του πτώματος του κοριτσιού που αγνοείτο», ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Μουστάφα Αλ-Μπαζάια, ο οποίος διευκρίνισε πως το κοριτσάκι παρασύρθηκε από τα νερά.

Ο θάνατος αυτός ανεβάζει στους οκτώ τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Μαντάμπα, νοτιοδυτικά του Αμάν. Άλλοι τέσσερις πέθαναν στην Νταμπάα, νότια της πρωτεύουσας, και ένα κορίτσι στη Μάαν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Φέτος το φθινόπωρο στην Ιορδανία σημειώθηκαν πολλά επεισόδια πλημμυρών. Στις 26 Οκτωβρίου, 21 άνθρωποι –στην πλειονότητά τους έφηβοι που συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας– έχασαν τη ζωή τους λόγω των καταρρακτωδών βροχών στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Μερικές ημέρες αργότερα οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού αναγκάστηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από