O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και πρόεδρος του Super 3 Κύπρου Τάκης Παπέττας φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και αναφέρθηκε στο θέμα του νέου τεχνικού. Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόλυση του Πάκο Ερέρα, ενώ μίλησε και για τους Πάμπο Χριστοδούλου και Τόμας Κρίστιανσεν που φέρονται να είναι υποψήφιοι για την τεχνική ηγεσία των κιτρινόμαυρων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Παπέτας:

Για την ομάδα του Άρη είπε και για την πορεία της στο πρωτάθλημα είπε:

Άποψη μου είναι ότι ο Ερέρα δεν έπρεπε να αποδεσμευτεί, διότι ανέλαβε μια ομάδα καλώς ή κακώς που έρχεται από την β’ κατηγορία, έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο και ανταγωνιστικό με όλες τις ομάδες και το απέδειξε στο τρία συνεχόμενα ντέρμπι.Πραγματικά ντέρμπι με ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Ο άνθρωπος κρίθηκε σε τρία παιχνίδια, ενώ από το πρώτο παιχνίδι με την Λαμία που το πήραμε, έχει αποδείξει η ομάδα μέχρι πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ, ένα πολύ «δεμένο» σύνολο και το απέδειξε και με τον ΠΑΟΚ. Κρίναμε τον Ερέρα από τρία συνεχόμενα ντέρμπι και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είδαμε πως το χάσαμε, με την ΑΕΚ που η ομάδα δεν κατέβηκε δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο, αλλά με τον Ολυμπιακό ήταν ξανά ανταγωνιστική με προσωπικότητα, η ομάδα τα έχει όλα και χάσαμε πάλι από ατυχία.

Για το αν είναι λάθος η απόφαση η απομάκρυνση του Ερέρα είπε:

Για εμένα είναι κρίμα που ο Ερέρα αποδεσμεύτηκε από την ομάδα μας μετα τα τρία συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα. Να έδειχνε στα επόμενα παιχνίδια που μπορεί να φτάσει την ομάδα. Η ομάδα όπως είπα και πριν ήταν ανταγωνιστική και με τον ΠΑΟΚ και με τον Ολυμπιακό. Είναι γνωστό ότι οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητή επηρεάζουν και την ψυχολογία τον ποδοσφαιριστών. Δεν είναι μόνο ότι έρχεται ένας προπονητής και φευγεί κάποιος άλλος, αλλά για να πάρεις κάποιον προπονητή τώρα πρέπει να είναι γνώστης του ελληνικού στοιχείου και ποδοσφαίρου και μέχρι πιο σημείο μπορεί να φτάσει την ομάδα ή αν γνωρίζει και τις άλλες ομάδες. Δεν μπορείς να φέρεις έναν προπονητή που να μην γνωρίζει από ελληνικό ποδόσφαιρο και να του πεις ”πάρε την ομάδα και προχώρα”.Αυτό αλλάζει την ψυχολογία και την νοοτροπία των ποδοσφαιριστών.

Για την δύσκολη επιλογή της ΠΑΕ να διώξει τον προπονητή για να μπορέσει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και να «ταρακουνήσει τα νερά» σχολίασε:

Πιστεύω ότι αν έδιναν λίγο χρόνο στον Ερέρα και έκαναν μια συζήτηση μαζί του για το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα μπορούσε να μείνει. Πιστεύω πως αν τα τρία συνεχόμενα ντέρμπι ήταν εν αλλάξ και η ομάδα έπαιρνε ένα θετικό αποτέλεσμα δεν θα υπήρχε αυτό το κλίμα των τριών συνεχόμενων αποτελεσμάτων.

Για το ότι ο Άρης πρέπει να κοιτάξει μπροστά και για το ρίσκο να διώξει τον προπονητή χωρίς να έχει άμεσα αντικαταστάτη είπε:

Είναι ένα θέμα, το κυριότερο είναι ότι όταν διώχνεις έναν προπονητή, ειδικά ο Άρης ο οποίος βρίσκεται μέσα στις μεγαλύτερες ομάδες, πρέπει να φέρει έναν προπονητή ο οποίος να έχει προσωπικότητα και την εμβέλεια να επιβληθεί στο σύνολο το οποίο έχει δημιουργήσει ο Ερέρα. Να μην γίνουν πισωγυρίσματα στην ομάδα. Ο Ερέρα έχει δημιουργήσει ένα όμορφο σύνολο και κλίμα μην το χαλάσει με έναν προπονητή που δεν είναι της εμβέλειας του Ερέρα με ένα πισωγύρισμα.

Για τον Πάμπο Χριστοδούλου και τα δημοσιεύματα ότι βρίσκεται στα «ραντάρ» του Άρη:

Έχω διαβάσει κάτι δημοσιεύματα σήμερα. Ο Χριστοδούλου εκτός από την Ομόνοια είχε μια καλή χρονιά, η περσυνή που είχε την ομάδα από την αρχή, οι άλλες ομάδες που έχει πάρει ήταν στην μέση του πρωταθλήματος Δόξα η ΑΕΛ Λεμεσός με την οποία έχει πάρει και πρωτάθλημα .Είναι καλός προπονητής ο Χριστοδούλου, έχει φιλοδοξίες . Ίσως ψάχνει κάτι εκτός Κύπρου, αφού τη φετινή σεζόν δεν έχει βρει ομάδα ακόμα. Πιστεύω έχει την δυναμική αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχει στην ομάδα μας με τους στόχους που έχει ο Άρης και αν γνωρίζει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντα όταν παίρνεις προπονητή και φεύγεις από κάτι και παίρνεις κάτι άλλο , υπάρχει το μεγάλο ερωτηματικό θα πετύχει δεν θα πετύχει.Μπορέι να έρθει και να του βγει η χρονιά με τους παίκτες που έχει, αλλά αν δεν είναι γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου και γνώστης όλων των ομάδων να μην έχω πισωγυρίσματα και ειδικά με τον Άρη που βλέπουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι πάνω από 15-20 χιλιάδες στο Χαριλάου, μιλάμε για ένα μεγάλο ρίσκο. Πιστεύω ότι ένα ισχυρό όνομα όπως είναι ο Ερέρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται η ομάδα μας.

Για το δεύτερο όνομα που ακούστηκε για τον πάγκο του Άρη αυτό του Τόμας Κρίστιανσεν που πήρε πρωτάθλημα με το ΑΠΟΕΛ είπε:

Όχι μόνο πήρε πρωτάθλημα με το ΑΠΟΕΛ, έχει και μια γεμάτη σεζόν με την ΑΕΛ Λεμεσού και πιστεύω ότι απέκτησε μεγάλες δυνατότητες και αρκετές εμπειρίες , όταν δούλευε στην Λιντς στην Αγγλία πέρσι. Όλα τα δημοσιεύματα εδώ που βλέπομε λένε ότι και στο ΑΠΟΕΛ και στη ΑΕΚ Λάρνακας έχει κάνει πολύ καλή δουλεία.

Ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να έχω μια επαφή με τον κόσμο του Άρη και θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλου «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» από την καρδία μου, σε όλα τα παιδιά, πρώην συμπαίκτες, φιλάθλους που έχω ζήσει μαζί του επί Αλκέτα Παναγιούλια για δυόμιση χρόνια στον Άρη είναι πραγματικά ένα μέρος από την ζωή και την καρδία μου θα ήθελα να πω και πάλι σε όλου ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι αξέχαστες οι στιγμές που πέρασα αυτά τα χρόνια στον Άρη και η καλύτερες στην ποδοσφαιρική μου καριέρα για αυτό δεν βγαίνει από τη καρδία μου.