Νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε η ΑΕΛ για τη 10η αγωνιστική της Super League, βελτιώνοντας αισθητά τη θέση της στη βαθμολογία, ενώ η ομάδα της Ηπείρου παρέμεινε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Τα τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση σημείωσαν για την ομάδα του Τζανλούκα Φέστα στο 50΄ ο Γκόλιας και στο 76΄ ο Ντέλετιτς. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη αγωνιζόταν από το 48΄ με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Τσικάρσκι.

Η Λάρισα μπήκε δυνατά και κάλλιστα θα μπορούσε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, αφού υποχρέωσε τον ΠΑΣ σε παθητικό ρόλο. Στο 15΄ ο Μπαργκάν έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα στον Τσικάρκσι και άλλαξε πορεία με τον Βελλίδη να διώχνει τελευταία στιγμή την μπάλα. Στο 16΄ οι γηπεδούχοι έφθασαν πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Ντέλετιτς εκτέλεσε φάουλ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΛ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 29΄ ο Νούνιτς βγήκε τετ α τετ αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε το πλασέ που επιχείρησε, ενώ στο 33΄ πλασέ του ίδιου παίκτη πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο ΠΑΣ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 39΄ όταν σουτ του Ντόλοβατς έξω από την περιοχή έδιωξε ο Κρίστινσον σε κόρνερ.

Ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ το πέτυχε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Στο 50΄ και ενώ δύο λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Τσικάρσκι με 2η κίτρινη αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες, η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Γκόλια, με κοντινή προβολή μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ.

Η Λάρισα «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι στο 76΄ όταν σημείωσε το 2ο τέρμα της με τον Ντέλετιτς, ο οποίος δέχθηκε την κάθετη πάσα του Μιλοσάβλιεβιτς μέσα στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Βελλίδη. Η ΑΕΛ σημείωσε την τρίτη νίκη στην εφετινή διοργάνωση, ενώ ο ΠΑΣ υπέστη την 7η ήττα του.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Νούνιτς, Ζίζιτς / Τσικάρσκι, Ντόλοβατς, Βελλίδης, Σιόντης, Λίλα

Κόκκινη κάρτα: 48΄ Τσικάρσκι (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Νούνιτς, Ζίζιτς, Γκόλιας, Χούμπτσεβ, Κόεφ, Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Μπαργκάν (65΄ Πίτι), Ντέλετιτς (89΄ Σαχίτι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Ντόλοβατς, Γιάκος (75΄ Κακούμπα), Παμλίδης (83΄ Κούζικ), Λουκίνας (61΄ Ξύδας).