Τους λόγους που κατέκτησε τη νίκη ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό (93-80) στην 6η αγωνιστική της Euroleague ανέλυσε ο Τσάβι Πασκουάλ επισημαίνοντας την αρμονία κόσμου και ομάδας.

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Μας βοήθησαν στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Ηταν φανταστική η αρμονία κόσμου και ομάδας. Ηταν ένα όμορφο παιχνίδι, ίσως το πιο ωραίο τα τελευταία χρόνια. Πολλή τακτική και μπάσκετ, καλές αντιδράσεις και από τις δύο ομάδες. Στα πρώτα 20 λεπτά δεν παίξαμε καλή άμυνα για δύο λόγους. Πρώτα γιατί ο Ολυμπιακός σκόραρε 20 πόντους μετά από επιθετικά ριμπάουντ και δεύτερον γιατί δεν κοντρολάραμε τις καταστάσεις ένας εναντίον ενός που έπρεπε να κάνουμε. Στο δεύτερο αλλάξαμε την ενέργεια. Ελέγξαμε το ριμπάουντ και γι’ αυτό αλλάξαμε τον ρυθμό. Κάναμε λιγότερα λάθη και στην επίθεση συνεχίσαμε να είμαστε σωστοί. Τελειώσαμε με 8 λάθη που είναι εξαιρετικό νούμερο για ένα τέτοιο ματς. Ηταν πολύ καλή η αντίδραση μετά από 20 λεπτά. Συγχαίρω τους παίκτες για την εμφάνισή τους».

Για την αντίδραση παικτών όπως Γκιστ, Αντετοκούνμπο και Λεκαβίτσιους είπε: «Κάποιοι παίκτες έκαναν βήμα μπροστά απόψε. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και ορισμένοι παίκτες βρίσκουν φόρμα αμέσως, κάποιοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε ποιοι θα παίζουν, ποιων τα χαρακτηριστικά θα αρμόζουν στο εκάστοτε παιχνίδι. Ολοι όσοι συμμετείχαν στο δεύτερο μέρος, έδωσαν πολλά και θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Για τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στη Euroleague είπε: «Δεν είμαι πολύ σίγουρος τι έχουμε καταφέρει. Δουλεύουμε καθημερινά για να παίζουμε καλά. Στα ματς με Μπουντούτσνοστ και Προμηθέα παίξαμε πολύ καλύτερα από το σκορ που είχαμε. Σε τελική ανάλυση, πολλές φορές διαπράττεται λάθος στο μπάσκετ. Αν σκοράρεις 70, δεν παίζεις καλά, αν σκοράρεις 90, παίζεις. Αποτελεί μια αξιολόγηση των πράγματων. Στα τελευταία δύο ματς χάσαμε πολλές φορές διαφορές, χάσαμε καλάθια από κάτω. Με αυτή την έννοια είμαστε ικανοποιημένοι γιατί βελτιωνόμαστε. Αν είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, βελτιωνόμαστε».

Τέλος για το αν ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κερδίσει παιχνίδια μέσω της άμυνας ή μέσω της επίθεσης δήλωσε: «Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πράγμα που λέω πάντα. Αν έχεις τον Μπολτ, δεν μπορείς να τρέξεις μαραθώνιο, αλλά μπορείς να νικήσεις στα 100 μ. Αν έχεις μαραθωνοδρόμους, κερδίζεις στο μαραθώνιο, δεν κερδίζεις όμως στα 100μ. Πρέπει ως προπονητές να βρίσκουμε τον τρόπο να νικάμε, ανεξάρτητα του πώς. Πρέπει να πετυχαίνουμε έναν πόντο παραπάνω από τον αντίπαλο. Το μπάσκετ είναι περίπλοκο».