Οι διαιτητές του ντέρμπι (Πέρεθ, Πατέρνικο και Ζαμοϊσκι) στο φύλλο αγώνα αναφέρουν ότι στο ημίχρονο τους περίμενε στα αποδυτήρια ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους (τα οποία καταγράφουν) τους είπε:

«Όταν τελείωσε το δεύτερο δεκάλεπτο, ο ιδιοκτήτης της γηπεδούχου ομάδας (κ. Γιαννακόπουλος) περίμενε μέσα και μας είπε: “Ξέρουμε τα πάντα (πολλές φορές), ξέρουμε ότι στοιχηματίζετε 20 χιλιάδες. 20 χιλιάδες ο Πολωνός, 20 χιλιάδες ο Ιταλός (πολλές φορές). Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα στείλουμε στον Μπερτομέου και τον Στόουκς τα πάντα».

Από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός πάντως έλεγαν χαρακτηριστικά πως υπήρξε λάθος στη μετάφραση και ότι ουδέποτε έχει ειπωθεί από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο κάτι για στοίχημα στους διαιτητές και μάλιστα όπως ανέφεραν αυτό που ειπώθηκε είναι το εξής:

«Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20.000 στον Ιταλό και 20.000 στον Πολωνό. Μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός. Θα τα μεταφέρω όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς. Ξέρω ότι έδιωξαν τον Λιβιεράτο και ξέρω ποιος είναι ο καινούριος που κάνει αυτή τη δουλειά».

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα είναι από το καλοκαίρι σε ανακωχή, αν και ο Τζόρντι Μπερτομέου έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υποπέσει εκ νέου σε παράπτωμα θα γίνει άρση της ποινής απαγόρευσης παρουσίας του στο γήπεδο.