Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, υποστήριξε «ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν βάζει κάτω από το χαλί ιστορικές εκκρεμότητες», αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από τη συνταγματική αναθεώρηση και τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ακόμη, πως «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, δουλειά νομοθετικού περιεχομένου, δουλειά για την καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας. Είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία και ελπίζουμε να την ολοκληρώσουμε», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υποστήριξε ακόμα πως «υπάρχει ευρεία αποδοχή ότι είναι μια πολύ καλή συμφωνία. Δεν είναι μια συμφωνία που μπορούν να τηρηθούν τα μισά είναι ένα σύνολο ρυθμίσεων που πρέπει όλα μαζί να τηρηθούν».

Για πρώτη φορά έχουμε ένα κοινό ταμείο αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, όπου τα έσοδα μοιράζονται από κοινού με την εκκλησία. Το μεγάλο κατόρθωμα είναι να μπορείς να σταθείς απέναντι σε ιστορικές αδράνειες, κατέληξε ο κ.Γαβρόγλου.