Αρκετοί ψηφοφόροι σε αμερικανικές πολιτείες έπρεπε να έχουν μαζί τους ομπρέλες, να φορούν μπότες και να περιμένουν έως και τέσσερις ώρες στην ουρά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά τη χθεσινή ημέρα διεξαγωγής των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, μεταδίδει το ABC News.

Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 95 που διασχίζει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Στη Βόρεια Καρολίνα το υψηλό ποσοστό υγρασίας προκάλεσε δυσλειτουργία στο ηλεκτρονικό σύστημα και κατά συνέπεια στην εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονική ψήφο, σύμφωνα με την εκλογική δικομματική επιτροπή της πολιτείας. Στις περιπτώσεις αυτές, τα ψηφοδέλτια τοποθετούνται σε «ειδικούς κάδους ασφαλείας» για να καταμετρηθούν στη συνέχεια το συντομότερο δυνατό.

“Όλες οι ψήφοι θα καταμετρηθούν, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή που έχει δώσει οδηγίες στους κατά τόπους εκλογικούς αξιωματούχους.

«Παρόμοια προβλήματα υπήρξαν και στην κομητεία Γουέικ», δήλωσε ο Πάτρικ Γκάνον εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής, ενώ σε μερικές περιπτώσεις παρατάθηκε ο χρόνος διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Η μεγάλη υγρασία ήταν αιτία επίσης να καθυστερήσει η εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονική ψήφο σε μερικά εκλογικά τμήματα στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Οι βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ της Τρίτης, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν αρχικά το Τενεσί, από την προηγούμενη νύχτα, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την σφοδρότητα των καταιγίδων.

Η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε μερικά εκλογικά τμήματα στο Τενεσί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εκλογικής επιτροπής Μαρκ Γκόινς.

Από την άλλη μεριά, τα περισσότερα εκλογικά τμήματα στις ΗΠΑ είναι εφοδιασμένα με γεννήτριες και μπαταρίες ώστε η ψηφοφορία να συνεχίζεται χωρίς να επηρεάζεται από τα καιρικά φαινόμενα.

Ωστόσο, τουλάχιστον ένα εκλογικό τμήμα έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Κομητεία Νοξ, όπου κι έγινε χρήση των ψηφοδελτίων έκτακτης ανάγκης, ώστε να μην διακοπεί η ψηφοφορία.

Περίπου ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι που διαμένουν στο Τενεσί επέλεξαν να ψηφίσουν πρόωρα ώστε να αποφύγουν την κακοκαιρία που έπληξε την πολιτεία.

Σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, κυρίως στα βόρεια των μεσοδυτικών πολιτειών, γύρω από την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, αλλά και σε περιοχές της Βόρειας Ντακότας, αναμενόταν επιδείνωση του καιρού, ίσως και χιονοπτώσεις.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές Αμερική : «Παθολογικός ψεύτης ο Τραμπ» λέει ο γερουσιαστής Σάντερς

Ενδιάμεσες Εκλογές ΗΠΑ : Ο προεκλογικός αγώνας του Τραμπ

Διχασμένη Αμερική: Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τη Βουλή, ο Τραμπ ελέγχει τη Γερουσία