Σε μία περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα στη ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα Apache της αεροπορίας στρατού βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για άσκηση συνεκπαίδευσης «WHITE AND BLUE GLORY», στο Ισραήλ εκπέμποντας ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία.

Μάλιστα το ΓΕΣ θέλοντας να τονίσει τη σημασία που έχει η άσκηση για τον Ελληνικό Στρατό Ξηράς και μάλιστα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το δυναμικό «παρών» των επιθετικών ελικοπτέρων Apache στο Ισραήλ. Το ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό που συμμετείχε στην άσκηση απέσπασε κολακευτικά σχόλια. Όμως και μόνο το γεγονός ότι επιθετικά ελικόπτερα βρέθηκαν στο Ισραήλ και την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου – πετώντας δηλαδή υπό άκρα μυστικότητα δίπλα από την Τουρκία – θεωρείται, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μεγάλη επιτυχία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΣ, στην Τακτική Άσκηση Μετά  Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «WHITE AND BLUE GLORY», στο Ισραήλ συμμετείχε συγκρότημα Λόχου Ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης  ΤΑΞΑΣ), αποτελούμενο 4 Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π) τύπου ΑΗ-64 A-DHA  (Apache), 2 Ελικόπτερα τύπου CH-47D CHINOOK, 1 στοιχείο Υγειονομικού  Τάγματος Υποστήριξης Αεροδρομίου (ΤΥΑΔ) και 1 στοιχείο Επικοινωνιών  Λόχου Διαβιβάσεων, το διάστημα από 23 έως 25 Οκτωβρίου 2018,

Η ΤΑΜΣ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Κατά τη διεξαγωγή των ρεαλιστικών σεναρίων της, τα πληρώματα συνεκπαιδεύτηκαν σε αποστολές Έρευνας και Διάσωσης και αποστολές σε περιβάλλον υψηλής αντιαεροπορικής απειλής.