Προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την ορμή της Μπάγερν είναι η ΑΕΚ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θεωρεί πως οι Βαυαροί θα μπουν πολύ δυνατά στο ματς για την 4η αγωνιστική του Champions League και πρέπει η ομάδα του να ανταπεξέλθει για να μπορεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 50χρονου τεχνικού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

– Για τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα με τους πρωταθλητές Γερμανίας:

Τα παιδιά ξέρουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Ήδη έχουν την εμπειρία από το πρώτο ματς. Από εκεί και πέρα το σημαντικό είναι να προσπαθήσουμε πολύ μέσα στο γήπεδο και να δούμε στο τέλος πως τα έχουμε πάει. Πιστεύω ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα δυσκολέψει τον αντίπαλο».

– Για την αμφισβήτηση μετά από την κακή εμφάνιση εναντίον του Παναθηναϊκού:

«Την αμφισβήτηση την κάνετε εσείς. Εμείς δεν έχουμε αμφισβητήσει ούτε τον εαυτό μας ούτε την ομάδα μας. Είμαστε στενοχωρημένοι επειδή δεν κάναμε αυτό που έπρεπε το Σάββατο, αλλά μέχρι εκεί. Ξέρουμε ότι σε αυτό το επίπεδο δεν είναι εύκολα τα πράγματα για εμάς. Παρότι κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, φαίνεται πως οι αντίπαλοι είναι πολύ ισχυροί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στα ματς του β΄ γύρου».

– Για την τελευταία αποτυχία (1-1) της Μπάγερν εναντίον της Φράιμπουργκ:

Είδαμε το ματς με τη Φράιμπουργκ. Είναι αλήθεια ότι τον τελευταία καιρό η Μπάγερν δεν βρίσκεται σε τοπ επίπεδο, αλλά σε μεταβατικό στάδιο. Ίσως αυτοί οι παίκτες στο μέλλον να γίνουν αντικαταστάτες του Ρόμπερ και του Ριμπερί, αλλά μέχρι τώρα δεν είναι σε αυτό το επίπεδο. Εμείς πρέπει να περιορίσουμε τα δικά μας λάθη και τις ατομικές ενέργειες των παικτών της Μπάγερν. Παίκτες όπως ο Ριμπερί, ο Λεβαντόφσκι, ο Κίμιχ, ο Αλάμπα μπορούν με μία ενέργεια να κάνουν τη διαφορά. Η Μπάγερν έχει και το ματς του Σαββάτου (σ.σ. με τη Ντόρτμουντ) κι έτσι θεωρώ ότι θα μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι για να πάει μετά πιο ήρεμα στο ντέρμπι. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ορμή της. Είμαστε προετοιμασμένοι γι΄αυτό, ξέρουμε ότι δεν θα μας υποτιμήσει ο αντίπαλος και πρέπει να μπούμε πολύ καλά στο παιχνίδι.

– Για την συζήτηση που είχαν μεταξύ τους οι παίκτες στα Σπάτα:

«Τα παιδιά δεν ήταν ευχαριστημένα από τον εαυτό τους κι επειδή έχουμε καλά αποδυτήρια κάθισαν και συζήτησαν. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Η διάταξή μας μπορεί να μην έχει αλλάξει, αλλά μέσα στο παιχνίδι αλλάζει το στυλ. Αύριο είναι ένα άλλο παιχνίδι. Κάτι έχω στο μυαλό μου, αλλά θέλω να δω και σήμερα κάποιες λεπτομέρειες για να αποφασίσω.

Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Νίκλας Χουλτ, ο οποίος δήλωσε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Αντιμετωπίσαμε τη Μπάγερν στο ΟΑΚΑ με 60.000 φίλους μας και νομίζω ότι σταθήκαμε καλά. Όμως είναι σε ανώτερο επίπεδο. Εμείς έχουμε καλή ομάδα, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό αύριο. Δεν ξέρω ποιος θα είναι αντίπαλός μου τώρα που λείπει ο Ρόμπεν, αλλά μιλάμε για μια ομάδα που έχει 25 καλούς παίκτες».