Πρώτα η αναμέτρηση με την ΑΕΚ και μετά το ντέρμπι με την Ντόρτμουντ, ξεκαθάρισε ο προπονητής της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς, σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Ένωση για το Champions League, που είναι πιθανό να κρίνει και την πρόκριση της γερμανικής ομάδας στην επόμενη φάση. Παράλληλα είπε ότι εκτός αγώνα τέθηκε ο Άριαν Ρόμπεν λόγω τραυματισμού, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Χάμες Ροντρίγκες και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

«Το ματς με τη Ντόρτμουντ είναι το Σάββατο. Ίσως θα έπρεπε να μιλάμε για την ΑΕΚ γιατί αν νικήσουμε θα φτάσουμε τους δέκα βαθμούς και ουσιαστικά θα έχουμε προκριθεί. Το ντέρμπι είναι βέβαια σημαντικό, αλλά για μένα το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι το ματς με την ΑΕΚ. Ας ελπίσουμε να παίξουμε καλά και να νικήσουμε κάνοντας μια πειστική εμφάνιση. Βλέπουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτά επίσης ξεχωριστά. Θα μιλήσουμε για τη Ντόρτμουντ μετά τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, από σεβασμό και προς την ελληνική ομάδα. Το ματς στην Αθήνα ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει μια ή δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτυχώς βρήκαμε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και νικήσαμε δίκαια. Περιμένω και την Τετάρτη δύσκολο ματς, δεν θα είναι πιο εύκολα από ό,τι στην Αθήνα», δήλωσε ο Κροάτης τεχνικός.

Για την κριτική που έχει δεχτεί για τις επιλογές του είπε: «Έχουμε μια μεγάλη ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες και πολλές επιλογές. Μπορεί ο καθένας εκ των υστέρων να εκφράσει τις αμφιβολίες του, αλλά η ουσία είναι πως καθένας σε αυτό το ρόστερ δικαιούται να παίζει. Εμείς θα πρέπει να εστιάζουμε στο να παίζει καλά όποιος χρησιμοποιείται και όχι στο ποιος γκρινιάζει. Είμαστε άνθρωποι και κάποιες φορές δεν αποδίδουμε όπως πρέπει, αλλά πρέπει να παραμείνουμε θετικοί. Πιστεύω πως αν όλοι δώσουν ένα 5% παραπάνω, θα είμαστε εκεί που πρέπει».

Ο προπονητής της Μπάγερν αναφέρθηκε και στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα του ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στην «Αλιάντς Αρένα». Και αυτό, αφού νοκ άουτ τέθηκε ο Άριεν Ρόμπεν και ο Χάμες Ροντρίγκες αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στη γάμπα και είναι επίσης αμφίβολος για τον αγώνα. Εκτός θα βρίσκονται και οι Κομάν, Τολισό και Τιάγκο. «Ο Ρόμπεν δεν θα παίξει λόγω τραυματισμού στο γόνατο, ενώ ο Χάμες έχει ενοχλήσεις στη γάμπα και θα δοκιμάσει αύριο πριν τον αγώνα αν θα παίξει», είπε ο προπονητής των Βαυαρών.