Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που έχασε ο ίδιος τονίζοντας πως η ομάδα του ήταν καλύτερη από την Ένωση και πως αν παρουσιαστεί έτσι κόντρα στον Ολυμπιακό, μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μακέντα:

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Είχα κάποιες ευκαιρίες, προσπάθησα να σκοράρω αλλά δεν τα κατάφερα. Εννοείται πως θα ήθελα να σκοράρω σε κάθε ματς, αλλά δεν γίνεται. Νομίζω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, δείξαμε αγωνιστικό πνεύμα, χαρακτήρα, όμως δυστυχώς δεν πετύχαμε κάποιο γκολ».

Για τη δική του χαμένη ευκαιρία: «Σούταρα και ο τερματοφύλακας απέκρουσε. Δεν μπορώ να στέλνω στα δίχτυα τη μπάλα κάθε φορά που σουτάρω. Μακάρι να ήταν έτσι… Από εκεί και πέρα ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός και δημιούργησε εξαιρετική ατμόσφαιρα και γενικά, ήταν ένα όμορφο βράδυ».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ξέρω τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το βασικό που πρέπει να κάνουμε, είναι να έχουμε ανάλογη απόδοση με το ματς με την ΑΕΚ. Αν παίξουμε με τον ίδιο τρόπο και την ίδια διάθεση, μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα του Ολυμπιακού. Πρέπει να το πιστέψουμε και να πάμε να δείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε ένα δύσκολο βράδυ, αλλά εξίσου δύσκολο θα είναι και γι΄ αυτούς».