Οι παίκτες της Λέστερ ήθελαν τη νίκη, μετά τον τραγικό θάνατο του Ταϊλανδού ιδιοκτήτη της ομάδας, Βικάϊ Σριβανταναπράμπα και βρήκαν τον τρόπο να περάσουν νικηφόρα με 1-0 από το Κάρντιφ, για την 11η αγωνιστική της Premier League.

Eμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με μπλουζάκια που είχαν την φιγούρα του αδικοχαμένου ιδιοκτήτη της Λέστερ. Ο Γκρέι σκόραρε στην αρχή του β’ μέρους και αφιέρωσε το γκολ με μήνυμα στο μπλουζάκι του στον Βικάϊ Σριβανταναπράμπα.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η διοίκηση της Κάρντιφ άφησε ένα στεφάνι στο κέντρο του γηπέδου, ενώ όλα τα μέλη της ομάδας της Λέστερ παρατάχθηκαν στη σέντρα για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο ιδιοκτήτη. Στα μάτριξ του γηπέδου υπήρχε η φωτογραφία του, όπως και των υπόλοιπών τεσσάρων ανθρώπων που βρίσκονταν στην μοιραία πτήση. Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ έφτασε τους 16 βαθμούς και πλησίασε την ευρωπαϊκή ζώνη.

Την πρώτη νίκη της σε 11 αγωνιστικές πανηγύρισε η Νιουκάστλ. Οι «ανθρακορύχοι» δεν ειχαν σκοράρει στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια τους στην Premier League, κάτι που πέτυχαν απέναντι στη Γουότφορντ (1-0). Το γκολ των γηπεδούχων σημείωσε στο 65ο λεπτό ο Πέρεθ.

Σε μεγάλα κέφια ήταν ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Έβερτον, Ρισάρλισον! Πέτυχε τα 2 από τα 3 γκολ στο 3-1 επί της Μπραϊτον. Στο πιο χορταστικό ματς της ημέρας η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 4-2 της Μπέρνλι.

Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ 1-2

(11΄ Ουίλσον – 35΄Μαρσιάλ, 90+4 Ράσφορντ)

Νιουκάστλ-Γουότφορντ 1-0

(65′ Αγιόθε Πέρεθ)

Εβερτον-Μπράϊτον 3-1

(26΄ & 77΄ Ρισάρλισον, 50΄ Κόουλμαν – 33΄ Ντανκ)

Κάρντιφ-Λέστερ 0-1

(55΄ Γκρέι)

Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι 4-2

(10΄ Αρναούτοβιτς, 68΄ & 84΄ Άντερσον, 90΄ Ερνάντες Τσιτσαρίτο – 45΄ Γκούντμουντσον, 77΄ Γουντ)