Η Ρεάλ πραγματοποιεί κάκιστη χρονιά ως τώρα, κυρίως στο ισπανικό πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει αφήσει φυσικά ανεπηρέαστο και τον Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος πορτιέρο που μετακόμισε το καλοκαίρι στην «βασίλισσα» από την Τσέλσι, ως γνωστόν αγωνίζεται μόνο στα παιχνίδια του πρωταθλήματος κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένει χωρίς την χαρά της νίκης εδώ και 42 ολόκληρες μέρες.

Τελευταία νίκη της Ρεάλ στην La Liga ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου εναντίον της Εσπανιόλ με 1-0. Έκτοτε οι Μαδριλένοι μετρούν πέντε ματς χωρίς νίκη με Σεβίλλη, Ατλέτικο, Αλαβές, Λεβάντε και Μπαρτσελόνα. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του έχει δύο νίκες, μία για το Champions League κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν και άλλη μία κόντρα στην Μελίγια για το Κύπελλο αλλά σε αυτές τις διοργανώσεις αγωνίζεται ο Κέιλορ Νάβας.

Η μόνη νίκη που έχει γευτεί ο Κουρτουά σε όλο αυτό το διάστημα είναι με την Εθνική του ομάδα κόντρα στην Ελβετία για το Nations League στις 12 Οκτωβρίου. Απόψε η Ρεάλ αντιμετωπίζει την Βαγιεκάνο και ψάχνει αντίδραση από τον διασυρμό στο clasico κόντρα στην Μπαρτσελόνα και θεωρητικά πάντα είναι το φαβορί, οπότε είναι πολύ πιθανό αυτό το αρνητικό σερί για τον ίδιο αλλά και την ομάδα του να λάβει τέλος. Το τελευταίο βέβαια που ενδιαφέρει τους φίλους της Ρεάλ αυτή τη στιγμή είναι το αρνητικό σερί του Κουρτουά.