Λάδι στη φωτιά εξακολουθεί να ρίχνει η Αγκυρα αυτή τη φορά με τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος επιχείρησε να κόψει τον βήχα της Αθήνας για τα 12 ναυτικά μίλιας, προειδοποιώντας και απειλώντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση η Τουρκία θα χτυπήσει δυνάτα την Ελλάδα. Ήταν δε κατηγορηματικός ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να διευρύνει τα χωρικά της ύδατα.

«Η Τουρκία θα απαντήσει σκληρά εάν η Ελλάδα προσπαθήσει να διευρύνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα», διεμήνυσε ο Τσελίκ.Ο Τούρκος εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος μάλιστα υποστήριξε ότι είναι επικίνδυνη η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και κάλεσε την ελληνική πλευρά να μην αναλάβει δράση προς μια τέτοια κατεύθυνση. Μάλιστα, υπενθύμισε την υψηλή επίδοση των δυνάμεων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Ο Ομέρ Τσελίκ ανέσυρε από το συρτάρι και το casus belli, λέγοντας πως «θα ήθελα να πω κάτι ξεκάθαρο: πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη προσέγγιση και τους υπενθυμίζω την προειδοποίηση του Κοινοβουλίου το 1995». Όπως μετέδωσε  το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τσελίκ αναφέρθηκε και στον «Πορθητή», το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο που ξεκίνησε τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο την Τετάρτη.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν τόνισε ότι «ο τουρκικός στρατός προστατεύει το πλοίο», ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα απέχουν από οποιαδήποτε απόπειρα να σταματήσουν τη δραστηριότητά του.