Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της όγδοης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-0 του τριφυλλιού, υποχρεώνοντας τους πράσινους στην πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τη νίκη πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Λέο Ζαμπά να είναι ο MVP για τους γηπεδούχους. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν αυτός που έκανε δύο ασίστ για να σκοράρουν Πρίγιοβιτς και Λημνιός στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στις εξαιρετικές αποκρούσεις που έκανε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Διούδης.

Το πέναλτι που δεν δόθηκε στους πράσινους

Από την άλλη πλευρά βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί και μια φάση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Ο λόγος για το πέναλτι που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι στο έκτο λεπτό, όταν ο Βαρέλα έπεσε πάνω στον Μακέντα που ήταν έτοιμος να σκοράρει σε κενή εστία. Ο Ιταλός είχε περάσει τον Πασχαλάκη και ετοιμάζονταν να σκοράρει, αλλά ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έπεσε πάνω του. Ο διαιτητής Μάε δεν έδωσε το πέναλτι και φυσικά οι πράσινοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι από την συγκεκριμένη απόφαση.

Αν ο Μάε είχε καταλογίσει το πέναλτι ως όφειλε, ίσως η εξέλιξη του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο διαιτητής έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος αδικώντας τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Πρίγιοβιτς στο πρώτο μέρος αλλά ο Διούδης πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Σέρβου σέντερ φορ και το 0-0 έμεινε μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ζαμπά «σέρβιρε» σε Πρίγιοβιτς – Λημνιό

Ο δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος και άσκησε πίεση στην άμυνα των πράσινων. Ο Διούδης είχε δύο πολύ καλές αποκρούσεις αλλά ήταν αδύνατον ν’ αντιδράσει στο 51′, όταν ο Ζαμπά έδωσε έτοιμο γκολ στον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός νίκησε με κοντινό πλασέ τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει δίχτυα όλα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους. Ο Ζαμπά ήταν όπως προαναφέραμε ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ στο ματς, καθώς έδωσε και δεύτερη ασίστ, αυτή την φορά στον Λημνιό.

Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ ήταν μόλις 24 δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο (είχε μπει αλλαγή) όταν έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα (76′) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 22 βαθμούς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Πέλκας (53′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (76′ Λημνιός), Ζαμπά (82′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (78′ Κάτσε), Χατζηγιοβάνης (64′ Χατζηθεοδωρίδης) , Μπουζούκης, Μακέντα, Καμπετσής (78′ Μουνιέ).