Βίντεο – ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της μοιραίας πτώσης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο της Λέστερ, Βιχάι Σριβανταναπράμπα και άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και η κόρη του.

Ο πρόεδρος της ομάδας Βιτσάι Σριβανταναπράμπα, επέβαινε στη μοιραία πτήση που διήρκεσε ελάχιστα. Το ελικόπτερο απογειώνεται κανονικά και λίγα δευτερόλεπτα μετά κάνοντας ένα θανάσιμο σπιράλ συντρίβεται στο έδαφος και τυλίγεται στις φλόγες, παρασύροντας στο θάνατο πέντε ανθρώπους.

Το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου που βρέθηκε, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Η επίσημη ανακοίνωση του αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου:

«Με μεγάλη θλίψη και μαζεύοντας τα κομμάτια της καρδιάς μας επιβεβαιώνουμε ότι ο πρόεδρος της ομάδας, Βιχάι Σριβανταναπράμπα, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τις ζωές τους με τραγικό τρόπο το απόγευμα του Σαββάτου όταν το ελικόπτερο που μετέφερε εκείνον και άλλους τέσσερις έπεσε ακριβώς έξω από το «King Power Stadium». Κανένας από τους πέντε επιβαίνοντες δεν επέζησε.

Οι σκέψεις όλων στο σύλλογο είναι στην οικογένεια του και τις οικογένειες όλων όσοι επέβαιναν στο ελικόπτερο σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο άνδρα. Έναν άνθρωπο με καλοσύνη, γενναιοδωρία, η ζωή του οποίου καθορίστηκε από την αφοσίωσή του στην οικογένεια του και σε όσους καθοδηγούσε με μεγάλη επιτυχία. Η Λέστερ ήταν μία οικογένεια κάτω από την καθοδήγηση του. Είναι μία οικογένεια η οποία θα συνεχίσει το έργο του και θα διατηρήσει το όραμα του για το σύλλογο το οποίο είναι τώρα η κληρονομιά του.

Ένα βιβλίο συλλυπητηρίων θα ανοίξει στο King Power Stadium την Τρίτη για όσους φιλάθλους θέλουν να αποτείνουν φόρο τιμής και θα παραδοθεί στην οικογένεια του Βιχάι Σριβανταναπράμπα. Όσοι δεν μπορούν να επισκεφτούν το King Power Stadium θα μπορούν να το κάνουν διαδικτυακά σε σχετική ενότητα της ιστοσελίδας της ομάδας.

Οι αναμετρήσεις της πρώτης ομάδας με την Σαουθάμπτον για το Κύπελλο Αγγλίας και η αναμέτρηση της αναπτυξιακής ομάδας με την Φέγενορντ που ήταν προγραμματισμένοι για την ερχόμενη Τρίτη αναβάλλονται.

Όλα τα μέλη του συλλόγου είναι πραγματικά συγκινημένα από την αντίδραση της ποδοσφαιρικής οικογένειας και τα μηνύματά υποστήριξης και αλληλεγγύης είναι βαθύτατα εκτιμητέα αυτή τη δύσκολη στιγμή».