Έως το 2025 η VW θέλει ένα στα δύο αυτοκίνητα της που θα πουλάει να είναι SUV. Όπως, φαίνεται αυτό δεν είναι ανέφικτο, μιας και η γερμανική φίρμα ενισχύει συνεχώς με νέα μοντέλα – και σε όλες τις κατηγορίες – εκπροσώπους αυτής της κατηγορίας.

Έλειπε, ένα πολύ μικρό SUV, και όπως διαφαίνεται και αυτό μέσα σε λίγους μήνες θα έχει λυθεί. Η λύση του προβλήματος ονομάζεται T-Cross, ένα μικρό SUV με μήκος 4,1 μέτρα, που βασίζεται στο πάτωμα – αλλά και το τεχνολογικό, μηχανολογικό DNA – του Polo.

Το νέο μοντέλο έχεςι μεταξόνιο 2,56 μ., κάτι που συνεπάγεται και μεγαλύτερους χώρους. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 385 ή 455 λίτρα, και μπορεί με τη γνώριμη αναδίπλωση να αγγίξει τα 1.281 λίτρα.

Ιδιαίτερα σύγχρονο τεχνολογικά είναι το εσωτερικό του, που θα φέρει όλα τα εξοπλιστικά καλούδια – σύστημα πολυμέσων – μέσω της οθόνης οκτώ ιντσών και που θα διαχειρίζεται ο οδηγός από αυτήν. Το νέο μοντέλο φέρει επαγωγική φόρτιση για το κινητό του τηλέφωνο, ενώ τα όργανα είναι πλέον ψηφιακά.

Επίσης, τα πίσω καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν κατά το διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή 15 εκ.

Το 1.000άρη 3κύλινδρο TSI μοτέρ βενζίνης είναι το μηχανικό σύνολο που θα «τραβήξει κουπί» στην παλέτα των υπολοίπων μοτέρ, και θα κερδίσει και τη μερίδα του λέοντος των αγοραστών που επιζητούν λίγα κυβικά αλλά ικανοποιητικές επιδόσεις.

Έτσι, το 1.000αρη μοτέρ θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με 95 ή 115 ίππους. Οι πιο απαιτητικοί θα πρέπει να στραφούν στο επίσης, νέο κινητήρα βενζίνης 1.5 TSI που θα αποδίδει 150 ίππους. Πλέον, μια είναι η διαθέσιμη έκδοση ντίζελ 1.6 TDI, που αποδίδει 95 ίππους. Εξίσου σημαντικό, ότι το νέο μοντέλο θα προσφέρεται μόνο σε προσθιοκίνητες εκδόσεις ενώ καμία έκδοση δεν θα έχει τετρακίνηση.