Τις δράσεις του προγράμματος της φιλοζωικής, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Save a Greek Stray», στον δήμο Δυτικής Αχαΐας για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, παρουσίασε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο δημαρχείο στην Κάτω Αχαΐα, η ιδρύτρια της εταιρίας Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, μαζί με τον δήμαρχο, Χρήστο Νικολάου και τον γενικό διευθυντή εγχώριας και διεθνούς εμπορίας του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Ρομπέρτο Καραχάννας.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, «από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου εθελοντές της οργάνωσής μας παρουσίασαν το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Ακολουθώντας έναν τετράποδο φίλο» σε 1.200 μαθητές 11 σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, φυτεύοντας τον σπόρο της διαφορετικής αντίληψης και αντιμετώπισης των ζώων από τη νέα γενιά, η οποία αποτελεί ελπίδα για ένα μέλλον χωρίς εγκατάλειψη και κακοποίηση, αλλά και αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ ζώων και ανθρώπων». Στη συνέχεια είπε ότι «κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος περισυνελέγησαν από εθελοντές μας, σε συνεργασία με την τοπική φιλοζωική οργάνωση ΕΛ.Α.Δ.Α., 135 σκυλιά από τη βιομηχανική περιοχή δυτικής Αχαΐας, αλλά και από χωριά του δήμου, τα οποία στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν από εθελοντές κτηνιάτρους».

Ακόμη, η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση είπε ότι «ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου και οι συνεργάτες του υποδέχτηκαν την πρότασή με ενθουσιασμό και συνεργάστηκαν μαζί μας με υποδειγματικό τρόπο, κάνοντας σαφή την πρόθεσή τους για την εύρεση ριζικής και ουσιαστικής λύσης στο πρόβλημα των αδέσποτων».

Κατόπιν ευχαρίστησε «τη BP και τον Ρομπέρτο Καραχάννας, γενικό διευθυντή του ομίλου ΕΛΠΕ που στάθηκαν αρωγοί και υποστηρικτές μιας τέτοιας δράσης, χορηγώντας όλον τον ιατροτεχνικό και φαρμακευτικό εξοπλισμό και χρηματοδοτώντας εξολοκλήρου όλη τη δράση, αποδεικνύοντας ότι συνεργασία πάντα αποφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς». Επίσης, ευχαρίστησε τους εθελοντές, διότι όπως ανέφερε, «χωρίς την παρουσία τους τίποτα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου ευχαρίστησε την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση για την υλοποίηση της δράσης, προσθέτοντας ότι «είμαστε εδώ με όλους εσάς με σκοπό να παλέψουμε για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων, γιατί και η διαχείριση των ζώων είναι πολιτισμός.»

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του δήμου είπε ότι «δήμος της δυτικής Αχαΐας διαχειρίζεται πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα, με πολλούς εθελοντές, φιλοζωικές οργανώσεις και κτηνιάτρους, έχοντας μέχρι τώρα στειρώσει 260 θηλυκά ζώα, έχοντας κάνει πολλούς εμβολιασμούς, εξασφαλίζοντας παράλληλα τροφές και υποδομές για τους τετράποδους φίλους μας».

Στη συνέχεια μίλησε ο γενικός διευθυντής εγχώριας και διεθνούς εμπορίας του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Ρομπέρτο Καραχάννας, ο οποίος τόνισε ότι «για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα, πρέπει να σταματήσει η εγκατάλειψη, διότι τα ζώα δεν είναι παιχνιδάκι, αλλά έχουν ψυχή και αυτά».

Ακόμη, σημείωσε ότι «στα πρατήρια της BP φροντίζουμε ο κάθε ανεφοδιασμός να συνοδεύεται από υποδειγματική εξυπηρέτηση, προσφέροντας επίσης ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς» .

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να καλύπτουμε ακόμη περισσότερες ανάγκες όχι μόνο του οχήματος, αλλά και του οδηγού και των επιβατών, ακόμα και των κατοικίδιων με έναν ειδικό χώρο φροντίδας, όπου οι τετράποδοι φίλοι μας είναι πάντα ευπρόσδεκτοι».

Κατόπιν, ανέφερε ότι «αντιλαμβανόμενοι το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με τα εκατομμύρια αδέσποτα ζώα στη χώρα μας, στηρίζουμε πρωτοβουλίες, όπως της «Save a Greek Stray» για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την απαραίτητη ενημέρωση όλων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».

Κλείνοντας, είπε ότι «σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια δεν βοηθούν μόνο παιδιά, ασθενείς, άστεγους, πρόσφυγες, διότι όπου υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα είμαστε παρόντες, αλλά βοηθώντας και τους τετράποδους φίλους μας νιώθουμε πιο ολοκληρωμένοι, όσον αφορά το κοινωνικό μας πρόσωπο».