Ο Ντεμπά Νιρέν που συνέδεσε το όνομά του με τον Αρη καθώς φόρεσε τη φανέλα των κίτρινων τη σεζόν 2002-03 μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Αφου μίλησε και κολακευτικά λόγια για τους κίτρινους και τον κόσμο τους, o 39χρονος παλαίμαχος πλέον άσος, θυμήθηκε τα γκολ που είχε πετύχει κόντρα στον δικέφαλο σε ένα 2-0 (στις 15/12/2002) με το οποίο είχε νικήσει η πρώην ομάδα του τους ασπρόμαυρους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Libero 107,4

Για το που βρίσκεται και με τι ασχολείται: «Είμαι στο κέντρο της Σουηδίας, στη πόλη Φάλον. Εδώ είναι το σπίτι μου, εδώ μεγάλωσα. Είμαι ακόμα στο ποδόσφαιρο. Προπονώ νεαρούς ποδοσφαιριστές και την ίδια στιγμή κάνω σκάουτινγκ για λογαριασμό της European Football Consulting».

Για τα παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ όμορφο να ακούω ότι με θυμούνται. Ήταν πολύ όμορφα τα γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Για τον ερχομό του στον Αρη: «Έπαιξα στον ΠΑΣ Γιάννενα για έξι μήνες, τους πρώτους μου στην Ελλάδα, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Φοιρού. Ήρθα στον ΑΡΗ μαζί με τον Φοιρό».

Για τη σεζόν του με τον Αρη, που ήταν η πιο παραγωγική στη καριέρα του: «Απόλαυσα το ποδόσφαιρο στον Αρη και την Θεσσαλονίκη. Ήταν φοβερή η ατμόσφαιρα. Ήρθα από τον πάγκο και σκόραρα δύο γκολ, σε ένα παιχνίδι που θα θυμάμαι πάντα όσα χρόνια και αν περάσουν».

Για το «κλειδί» του ντέρμπι: «Ο Αρης πρέπει να είναι πεισματάρης μέσα στο γήπεδο, γιατί όπως λέγαμε και εμείς τότε, θα το πάρει αυτός που το θέλει περισσότερο».

Για το αν ο κόσμος θα παίξει ρόλο: «Δεν αμφιβάλλω καθόλου για αυτούς. Το παιχνίδι για τους φίλους του Αρη ξεκινάει πριν από την σέντρα».

Για την ατμόσφαιρα στο «Κλ. Βικελίδης» και τον κόσμο του Αρη: «Είναι φανταστικοί. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις μπροστά σε αυτό το γήπεδο. Πήγαμε σε παιχνίδι κυπέλλου στα Χανιά με τον Γιωργο Φοιρό και ένιωσα σα να ήμουν στη Θεσσαλονίκη».

Για τον Γιώργο Κολτσίδα και τους πρώην συμπαίκτες του: «Ξέρω ότι δουλεύει στον Αρη. Ήταν ένας ηγέτης σε εκείνη την ομάδα. Θυμάμαι τον Νασίφ Μόρις, που ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και ένας πολύ καλός φίλος. Επίσης, θυμάμαι, τον Επαλέ, τον Κνόπερ, τον Παπαδόπουλο».

Για την φετινή πορεία της ομάδας: «Παρακολουθώ όσο μπορώ την πορεία της ομάδας. Ξέρω ότι έχει ένα νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει φέρει ποδοσφαιριστές από την Ισπανία. Ήρθαν γιατί ο Αρης χρειάζεται τέτοιους ποδοσφαιριστές».

Για το αν θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη: «Υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθω στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα με συναδέλφους μου, αλλά δεν είναι κάτι σίγουρο».

Ενώ, κλείνοντας τόνισε: «Ευχαριστώ τους φίλους του Αρη για αυτή την εμπειρία ζωής και τους εύχομαι ότι καλύτερο. Στους παίκτες θέλω να πω να τα δώσουν όλα, γιατί μπορεί σε 17 χρόνια από τώρα να βρίσκεστε στην ίδια θέση με εμένα».