«Είναι σαφές ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα, ότι ο πρωθυπουργός είναι εκβιαζόμενος και όσο δέχεται τον εκβιασμό αυτόν, η κυβέρνηση θα παραμείνει. Εάν κάποια στιγμή αποφασίσει να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή και τη σοβαρότητα της χώρας, τότε θα πάμε σε εκλογές», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως είπε σε συνέντευξη της στο Real FM, η Ντ. Μπακογιάννη: «Eίναι το απόλυτο θέατρο του παραλόγου αυτή η κυβέρνηση» και συμπλήρωσε «αν ένας πρωθυπουργός δεν θέλει να βγάλει έναν υπουργό, έχει πολλούς τρόπους να τον πείσει να παραμείνει. Ήταν σαφές από την αντίδραση του κ. Κοτζιά ότι ο πρωθυπουργός τον απέπεμψε. Το αποτέλεσμα είναι ότι η εικόνα της χώρας είναι μια κυβέρνηση που αλληλοσπαράζεται και μια χώρα η οποία αδυνατεί να εμφανιστεί προς τους ξένους εταίρους με την απαραίτητη σοβαρότητα που επιβάλλεται στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής».

«Εγώ παρέδωσα στον κ. Παπανδρέου, τον οποίο ενημέρωσα λεπτομερώς και του παρέδωσα και τα μυστικά κονδύλια. Είναι σαφές, η ΝΔ δεν έχει απολύτως τίποτα να κρύψει στον τομέα των μυστικών κονδυλίων. Και για να είμαστε και ξεκάθαροι δεν είχε θέσει και θέμα μυστικών κονδυλίων η ΝΔ όλη αυτή την εποχή, δεν ρώτησε κανένας τι έκανε το μυστικά κονδύλια ο κ. Κοτζιάς ή ο κ. Καμμένος ή που πήγαν τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ. Αυτή τη στιγμή το θέμα ετέθη από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών. Και ο υπουργός Εξωτερικών ανταπαντώντας κατηγόρησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Όταν μεταξύ τους κατηγορούνται μάλλον κάτι γνωρίζουν. Εμείς δεν δημιουργήσαμε το θέμα, ας μας που πηγαίνουν τα κονδύλια και τι έγιναν» σχολίασε.

Ερωτηθείσα για το αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού απάντησε «Με πονάει πολύ αυτή η ιστορία. Κάνω μεγάλη προσπάθεια να είμαι αντικειμενική, ομολογώ όμως ότι δυσκολεύομαι πάρα πολύ. Αυτός ο νόμος Παρασκευόπουλου από την πρώτη στιγμή, είχε και στόχο την αποφυλάκιση των τρομοκρατών, εκτός από τους διάφορους βαρυποινίτες που κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι με τον Α ή Β τρόπο και λέει ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι θα διατάξει επανέλεγχο των πιστοποιητικών που βρήκαν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών, βαρυποινίτες, δολοφόνοι κλπ. Μέσα σε αυτούς λοιπόν και οι δολοφόνοι της 17Ν. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, στην οποία άνθρωποι καταδικασμένοι για τρομοκρατία και για δολοφονίες ανθρώπων να βγαίνουν από τη φυλακή. Δεν υπάρχει στον κόσμο αυτό».

«Και το χειρότερο είναι ότι δύο συνάδελφοι βουλευτές, αυτής της Βουλής, βγαίνουν και συμφωνούν, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν σκεφτεί τι σημαίνει να πηγαίνει κάποιος στο γραφείο του και να παίρνει 13 σφαίρες στην πλάτη» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Σάββας Ξηρός: Αν μου πουν να βγω με βραχιολάκι θα αρνηθώ