Εξηγήσεις για την ενίσχυση της τουρκικής προκλητικότητας, ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, ο βουλευτής της ΝΔ ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα, με την ιδιότητα πλέον και του υπουργού Εξωτερικών, εξηγήσεις για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ κάνει λόγο για ιδιαίτερη αναβάθμιση της παραβατικότητας της Άγκυρας, παραθέτοντας μεταξύ άλλων τις τελευταίες παράνομες NAVTEX, σε αντιδιαστολή με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί συμφωνίας με τον Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη, για βελτίωση του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επαναφορά της θετικής ατζέντας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει τι απέγινε η αισιοδοξία που εξέπεμπε ο ίδιος, γιατί δεν λειτούργησαν οι δίαυλοι επικοινωνίας με την γείτονα και τι προτίθεται να πράξει.«Με εντεινόμενο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε την αυξημένη τουρκική παραβατικότητα και προκλητικότητα στο Αιγαίο και ευρύτερα, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι οι τουρκικές ενέργειες και η ρητορική που τις συνοδεύει βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το αισιόδοξο κλίμα που εκπέμφθηκε από την πρόσφατη συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα – Ερντογάν.

«Με αυτή τη βάση, ο πρωθυπουργός καλείται να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για την κατάσταση, την πορεία και την προοπτική των ελληνοτουρκικών σχέσεων, λαμβανομένης επίσης υπόψιν της ενδεχόμενης επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό» σχολιάζει ο κ. Κουμουτσάκος.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικά ΜΜΕ: Επεισόδιο με το Barbaros και ελληνική φρεγάτα