Η Mercedes-Benz Trucks, στο πλαίσιο δοκιμών του νέου της αμιγώς ηλεκτροκίνητου φορτηγού της, του e-Actros, διέθεσε σε έναν ακόμη πελάτη της, στη Γερμανία,  το μηδενικών εκπομπών σε ρύπους, πριν το νέο επαγγελματικό όχημα της ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία η TBS Transportbeton ενσωμάτωσε πλήρως το νέο ηλεκτροκινητο φορτηγό στα καθημερινά της δρομολόγια που δραστηριοποιείται στον χώρο του σκυροδέματος. Στόχος να βγουν τα ιδανικότερα για τη γερμανική φίρμα συμπεράσματα για το νέο της φορτηγό, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019.

Το κύριο χαρακτηριστικό του νέου φορτηγού, είναι η αθόρυβη λειτουργία του, οι υψηλές ροπές και η μεγάλη του αυτονομία, που μπορεί να καλύψει τις αστικές και υπεραστικές διαδρομές.

Το eActros μπορεί να καλύψει μετά από μια πλήρη φόρτιση έως και 200 ​​χλμ. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 240 kWh. Ανεξάρτητα από τη διαθέσιμη φόρτιση, η πλήρης φόρτιση διαρκεί μεταξύ δύο και έντεκα ωρών (στα 150 ή 20 kW). Το ωφέλιμο φορτίο στην συγκεκριμένη έκδοση που δοκιμάζεται από την εταιρεία σκυροδεματος ανέρχεται στους δέκα τόνους.