Η ήττα (2-1) από την Γαλλία στο Παρίσι, επιβεβαίωσε πως η Γερμανία είναι στην βαθύτερη κρίση της εδώ και δεκαετίες.

Το 2018 αποδεικνύεται σε ένα εφιάλτης για τη εθνική ομάδα, η οποία έχει χάσει έξι από τα ένδεκα παιχνίδια που έχει παίξει. Ένα αρνητικό στατιστικό στοιχείο δεν έχει παρατηρηθεί από το 1985, όταν έχασε πέντε παιχνίδια κάτω από τις οδηγίες του Φραντς Μπεκενμπάουερ. Αν κοιτάξει μάλιστα κάποιος τα τελευταία 13 παιχνίδια, η Γερμανία κέρδισε μόνο τρία από αυτά, το χειρότερο ρεκόρ της από το 1979, όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα Mundo deportivo.

Στη Ρωσία αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των ομίλων Μουντιάλ, αφού έχει έχασε από το Μεξικό (1-0) και τη Νότια Κορέα (2-0), παίρνοντας μόνο μια δραματική νίκη επί της Σουηδίας (2- 1), με γκολ του Κροος.

Μετά την πανωλεθρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ , παρουσίασε μια «λευκή» ισοπαλία εναντίον της Γαλλίας στο Μόναχο, δείχνοντας να ανακτά τις… αισθήσεις της, αλλά στη συνέχεια δημιούργησε πάλι αμφιβολίες, με τη δύσκολη νίκη εναντίον του Περού ( 2-1) στο Χόφενχαϊμ.

Ωστόσο, το φως συναγερμού άναψε στην ευρεία ήττα (3-0) από την Ολλανδία το περασμένο Σάββατο, έναν αγώνα στον οποίο οι Γερμανοί πρόσφεραν μια κακή εικόνα.

Η νέα ήττα εναντίον της Γαλλίας θέτει υπό αμφισβήτηση το έργο του Γιοακίμ Λεβ. Ολοι αναμένουν αν η γερμανική ομοσπονδία (DFB) προχωρήσει ένα βήμα πιο μπροστά από τους προβληματισμούς, απομακρύνοντας τον από τον πάγκο.

Ο Λεβ έφτασε στην εθνική τον Αύγουστο του 2004, ως βοηθός του Κλίνμσαν τότε και …προβιβάστηκε στη σημερινή του θέση από τον Ιούλιο του 2006, έχοντας να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, την κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010.