Εμφανώς πικραμένος, ο Λοράν Κοσιελνί ανακοίνωσε το τέλος της διεθνούς του καριέρας με τα χρώματα της Εθνικής Γαλλίας πετώντας παράλληλα «καρφιά» για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε ο Ντιντιέ Ντεσάν.

Ο έμπειρος αμυντικός της Άρσεναλ στάθηκε στο πόσο του στοίχισε ψυχολογικά το γεγονός ότι δεν στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στα γήπεδα της Ρωσίας στο πρόσφατο Μουντιάλ, αφού ο τραυματισμός στον αχίλλειο δεν του επέτρεψε να δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μιλώντας για τον ομοσπονδιακό προπονητή της Γαλλίας  τόνισε:

«Με κάλεσε στην ομάδα μία φορά, στα γενέθλιά μου, τον Σεπτέμβρη. Ποτέ ξανά. Πολλοί άνθρωποι με απογοήτευσαν. Όχι μόνο ο προπονητής. Ένιωσα σαν να δέχθηκα ένα γερό χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Ο θρίαμβος της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο μου δημιούργησε πολύ μεγαλύτερο ψυχολογικό πρόβλημα από ότι ο τραυματισμός μου», δήλωσε στο «Canal +»!

«Νομίζω πως έχω δώσει όλα όσα μπορούσα για την εθνική ομάδα, είμαι στα 33 μου, έχω αγωνιστεί σε δύο EURO και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Γαλλία τώρα έχει μια σπουδαία γενιά ποδοσφαιριστών. Ο τραυματισμός μου δεν αλλάζει την απόφασή μου. Η Γαλλία τελείωσε για μένα. Όταν είσαι σε καλή φόρμα, έχεις πολλούς φίλους. Όταν είσαι τραυματίας μετά από λίγο καιρό ξεχνιέσαι», ήταν τα λόγια του 33χρονου.