Κώστας (Τσιμίκας) κερνούσε και Κώστας (Μήτρογλου) έπινε ή μάλλον σκόραρε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ με την εθνική ομάδα να παίρνει αυτό που ήθελε από την Ουγγαρία, τη νίκη (1-0) που την κράτησε ζωντανή στο κυνήγι της πρωτιάς του ομίλου της στο Nations League.

Σε αντίθεση με το παιχνίδι της Βουδαπέστης όπου η εθνική μας έπαιξε την Ουγγαρία σαν την γάτα με το ποντίκι (αλλά από αφέλεια τελικά το ποντίκι έφαγε τη γάτα !) χάνοντας κλασσικές ευκαιρίες, χθες στην επιστροφή της στο ΟΑΚΑ μετά από εννέα χρόνια (τελευταίο επίσημο παιχνίδι το μπαράζ με την Ουκρανία για το μουντιάλ, τον Νοέμβριο του 2009) αυτή τη φορά η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε παρουσιάστηκε κυνική.

Με μιάμιση ευκαιρία πήρε το τρίποντο και το κυριότερο δεν κινδύνεψε στο ελάχιστο από τους Μαγυάρους, οι οποίοι στο προηγούμενο παιχνίδι μας στο δεύτερο τους γκολ «πυροβολούσαν» το δυστυχή Βασίλη Μπάρκα με συνεχόμενα σουτ κανά τρίλεπτο (είχε τρεις αποκρούσεις) μέχρι να σκοράρουν !

Η βραδιά θα ήταν μάλιστα ιδανική εάν ο Πούκι δεν γινόταν για μια ακόμα φορά ο ήρωας της εθνικής Φινλανδίας χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του επί των γειτόνων Εσθονών (1-0) με γκολ στις καθυστερήσεις.

Κάτι που σημαίνει ότι η εθνική μας ψάχνει τη Δευτέρα πάση θυσία τουλάχιστον ένα βαθμό στο Τάμπερε αλλιώς οι Φινλανδοί θα «κλειδώσουν» ουσιαστικά την πρωτιά με 4/4 νίκες (έστω και αν μαθηματικά θα υπάρχουν ελπίδες) μετατρέποντας ουσιαστικά σε αγγαρεία τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του Νοεμβρίου.

Ίσως η πιο ευχάριστη νότα της βραδιάς ήταν η (παρθενική) εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα ο οποίος ήταν εξαιρετικός και στο 65’ έβγαλε τη μπαλιά πάρε-βάλε στον Μήτρογλου ο οποίος και με κεφαλιά χάρισε τη δεύτερη νίκη στην εθνική μας, μετά από αυτή στην Εσθονία καθώς έχει εξελιχθεί στον…Πούκι της Ελλάδας (ο Φινλανδός βέβαια έχει χαρίσει τρεις νίκες !).

Μάλιστα ο Μίχαελ Σκίμπε ετοιμαζόταν να τον κάνει αλλαγή (είχε σηκώσει τον Κουλούρη) αλλά ο Μήτρογλου πρόλαβε να βρει το στόχο.

Η εθνική και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός επιβάλλεται να κρατήσουν μόνο τη νίκη και να προβληματιστούν έντονα για το χειρότερό μας παιχνίδι ως τώρα. Με μόλις δύο τελικές στο στόχο, τη δεύτερη (μετά το γκολ του Μήτρογλου) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (εξαιρετικό σουτ του Χριστοδουλόπουλου που εξουδετέρωσε με υπερένταση ο Ούγγρος τερματοφύλακας. Ενα κάκιστο πρώτο μέρος και γενικότερα χωρίς φαντασία και δημιουργία.

«Ηξερα ότι θα σκοράρει»

«Μόλις έβγαλα τη σέντρα ήξερα ότι ο Κώστας θα σκοράρει. Είμαι πολύ χαρούμενος για το ντεμπούτο μου με την εθνική ανδρών. Δεν παίζουμε τόσο καλά, αλλά το βασικό είναι να νικάμε» τόνισε ο ρούκι της εθνικής μας ομάδας που έκανε το ντεμπούτο του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Τεράστια διαφορά και μεγάλη εμπειρία η συμμετοχή με τους άνδρες σε σχέση με τους νέους. Προσωπικά όπου παίζω είτε στην εθνική είτε στον Ολυμπιακό προσπαθώ να δίνω το 100%» τόνισε εμφανώς ικανοποιημένος ο mvp της συνάντησης με άξιο συμπαραστάτη τον Ζέκα που δεν υπήρχε μέρος του γηπέδου που να μην πάτησε.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (46′ Τζιόλης), Ζέκα, Πέλκας (84′ Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου (94′ Μπουχαλάκης)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Κανταρ, Φιολα, Ορμπαν, Νάγκι, Ζάλαϊ, Κάλμαρ (55′ Κόβατς), Κλαϊνχάισλερ, Βάργκα (68′ Νάγκι), Σαλάι, Μπέσε (75′ Νέμεθ)