Ο μικρός σας, που μόλις άρχισε το Δημοτικό, έχει… φαγωθεί να κάνει πολεμικές τέχνες, όπως ένας συμμαθητής του, αλλά το σκέφτεστε, καθώς είναι μικρόσωμος και φοβάστε μην χτυπήσει. Σαφέστατα τα οφέλη για ένα παιδί από τις πολεμικές τέχνες είναι πολλά , καθώς μέσα από την σωστή στάση, τις τεχνικές και την αναπνοή, αποκτά ένα δυνατό και υγιές σώμα.

Πώς όμως θα διαλέξεις τη σωστή σχολή, τον σωστό δάσκαλο ώστε να εμπιστευτείς το παιδί σου; Αρκεί για την σωστή επιλογή η σύσταση από τους γονείς ενός συμμαθητή του;

Καλό είναι ο γονιός πριν επιλέξει μια σχολή ακόμη και αν πάει εκεί κάποιο γνωστό παιδί να πάρει γεύση από τη διδασκαλία. Να μιλήσει με τον δάσκαλο για τη φιλοσοφία του και το τι περιμένει από τους μαθητές του, αλλά και να δει μερικά μαθήματα, ώστε να ξέρει πως συμπεριφέρεται στους μαθητές και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Επίσης, πριν επιλέξει με το παιδί κάποια πολεμική τέχνη, θα πρέπει να ενημερωθεί για τις διάφορες πολεμικές τέχνες και τις τεχνικές τους, αφού για παράδειγμα το τζούντο έχει δυνατές ρίψεις, το καράτε έχει μάχη.

Εξίσσου σημαντικό είναι να δείτε πως λειτουργεί η εκάστοτε σχολή, δεδομένου ότι κάποιες βάζουν όλα τα παιδιά μαζί ανεξαρτήτως ηλικίας κάτι που μπορεί να είναι αγχωτικό για τα μικρότερα παιδιά.

Ελέγξτε ακόμη πόσους μαθητές έχει υπό την ευθύνη του ο δάσκαλος σε κάθε τμήμα. Ειδικά τα μικρά παιδιά, αν δεν λάβουν την απαραίτητη προσοχή, μπορεί να χάσουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους ή να μην μάθουν σωστά τις τεχνικές.

Επισκεφτείτε φυσικά τον χώρο την σχολής. Να δείτε αν είναι καθαρός, ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες εγκαταστάσεις και δεν βρίσκεται σε επικίνδυνη περιοχή.

Αφού εξασφαλίσετε την ασφάλεια του παιδιού και την εμπιστοσύνη του προπονητή, φροντίστε ώστε να σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας θα περάσει καλά και θα διασκεδάσει. Εννοείται πως θα παρακολουθείτε την πρόοδο του παιδιού και το πως επιστρέφει μετά από ένα μάθημα.

Η σωστή επιλογή σχολής έχεις σημασία ώστε το παιδί να μάθει σωστά τεχνικές αλλά και να χτίσει χαρακτήρα, καθώς με τις πολεμικές τέχνες θα δυναμώσει σωματικά και πνευματικά, παίρνοντας εφόδια για να ανταπεξέλθει ακόμη και στο bullying, αλλά και στο σχολείο και στη ζωή καθώς αποκτά πειθαρχία, αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση.

Να σημειώσουμε ότι το Tae Kwon Do ενδείκνυται για παιδιά 7- 12 ετών, το καράτε από 6 ως 10 έτη,  το Kung Fu από 7 ως 12 ετών και το τζούντο από 5 ως 11 ετών.