Ένα νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε η συνεχώς ανερχόμενη σε πωλήσεις Seat. Συγκεκριμένα, η ισπανογερμανική φίρμα, που ανήκει στον όμιλο VW, κατάφερε το εννιάμηνο του 2018 να πουλήσει 415.600 αυτοκίνητα παγκοσμίως, 17.2% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (354.900).

Ο συγκεκριμένος όγκος των πωλήσεων είναι το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της SEAT και υψηλότερος από το ρεκόρ 9μηνου του 2000 με 394.4000 πωληθέντα αυτοκίνητα.

«Oι πωλήσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο συνέβαλλαν ώστε η SΕΑΤ να πετύχει νέο ρεκόρ και μας καθιέρωσαν για άλλη μία φορά ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα στην Ευρώπη. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα αποτελέσματα Σεπτεμβρίου επηρεάστηκαν από την επίδραση του WLTP, το οποίο είχε ενισχύσει έντονα θετικά τις πωλήσεις τον Ιούλιο και Αύγουστο.» ανάφερε στέλεχος της φίρμας.

 Η Γερμανία είναι η κορυφαία αγορά της SEAT με 90.400 πωληθέντα αυτοκίνητα (+22,8%) πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της.

Πολύ καλή ήταν η πορεία της SEAT και στη χώρα μας, όπου το εννιάμηνο της χρόνιας η ισπανική μάρκα καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση στα συνολικά της μεγέθη, της τάξης του 52,7%, αφού με 2.368 ταξινομήσεις έχει καταφέρει να αποσπάσει μερίδιο αγοράς 2,8% (9μηνο 2017: 1.550 ταξινομήσεις και 2,2% μερίδιο αγοράς).

Στα νέα της μοντέλα, που θα ενισχύσουν τη γκάμα της το επόμενο διάστημα είναι το νέο Tarraco, το οποίο ολοκλήρωσε την οικογένεια SUV μαζί με το Arona και το Ateca και το Arona TGI, το πρώτο crossover στην αγορά που τροφοδοτείται και με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Και τα δύο μοντέλα θα λανσαριστούν στην χώρα μας στις αρχές του επόμενου έτους μαζί με το CUPRA Ateca, το πρώτο σπορ SUV της νέας μάρκας CUPRA.