Μέχρι το βράδυ της Κυριακής Ντάνι Άλβες κατείχε το ρεκόρ με τις περισσότερες ασίστ στον Λιονέλ Μέσι, έστω κι αν η κορυφή μοιραζόταν με τον Λουίς Σουάρες. Ήταν όμως θέμα χρόνου και στο ματς με αντίπαλο τη Βαλένθια (1-1) έγινε πραγματικότητα.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Μπαρτσελόνα είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής που έχει σερβίρει γκολ στον Αργεντινό σούπερ-σταρ περισσότερες φορές (26) από κάθε άλλον στη διοργάνωση της La Liga.

Όσο για τον Βραζιλιάνο μπακ της Παρί Σεν-Ζερμέν, δεν τη λες και… ψύχραιμη την αντίδρασή του. Ο 35χρονος έγραψε το παρακάτω χαρακτηριστικό μήνυμα στο Twitter, σε εμφανώς χιουμοριστικό τόνο.

https://twitter.com/TelemundoSports/status/1049526299277094913

Οι τρεις ποδοσφαιριστές συνυπήρξαν στους Μπλαουγκράνα για δύο χρόνια, από το 2014 μέχρι το 2016, επί εποχής Λουίς Ενρίκε. Ο Άλβες με τον Μέσι από το 2008 έως το 2016 και ο Σουάρες με τον Αργεντινό από το 2014 μέχρι σήμερα. Και… συνεχίζουν.

Συνεπώς, ο Σουάρες χρειάστηκε τέσσερα χρόνια λιγότερα από τον Βραζιλιάνο για να τον προσπεράσει στη σχετική λίστα, ωστόσο είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο παίκτης της Παρί αγωνίζεται στην αμυντική και όχι στην επιθετική γραμμή. Αυτό το τελευταίο υποδεικνύει το πόσο εκπληκτικός ήταν στο επιθετικό σκέλος και γιατί αποτελεί έναν ακραίο μπακ του οποίου οι επιδόσεις εξακολουθούν να μνημονεύονται στην Μπαρτσελόνα.